Son dakika SİHA tepkisi: Türkiye bununla suçlanamaz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna'nın kullandığı silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) ilgili eleştirilere cevap verdi.

GİRİŞ 30.10.2021 23:52 GÜNCELLEME 30.10.2021 23:53
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

G20 Liderler Zirvesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Roma'da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, burada Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü.

İkilinin görüşmesi sonrası Çavuşoğlu, Türk ve Rus basınına açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'nın kullandığı silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Türkiye’de üretilmiş olabileceğini ancak kullanımının Ukrayna’ya ait olduğunu, bu nedenle Türkiye’nin suçlanamayacağını söyledi

'TÜRKİYE BUNUNLA SUÇLANAMAZ'

Rus muhabirin, Donbass'ta Türkiye'de üretilen insansız hava araçlarının kullanılmasına ilişkin sorusu üzerine Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bir ülke, bizden, başka bir ülkeden almışsa o silah daha fazla Türk ya da Rus ya da Ukrayna silahı olarak anılamaz. Bir devlet bizden bunu satın alıyorsa, o daha fazla Türk ürünü değildir. Belki Türkiye’de üretilmiş olabilir ama Ukrayna’ya ait. Türkiye bununla suçlanamaz."

Bayraktar TB2 SİHA

 

Türkiye'nin de terör mücadele sırasında farklı ülkelerden çeşitli silahlarla karşılaştığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Bazen farklı ülkelerde terörle mücadelemiz sırasında farklı ülkelerden farklı silahlarla karşılaşıyoruz, Rusya da dahil olmak üzere. Biz asla Rusya'yı suçlamıyoruz. Ukrayna da bizim adımızı kullanmayı bırakmalı." ifadelerini kullandı.
 

Ukrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar SİHA kullandığını açıkladıUkrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar SİHA kullandığını açıkladı

YORUMLAR 59
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü olucaksın
    Cevapla
  • Dmitry 2 yıl önce Şikayet Et
    It is always people who kill each other and politics will tell us what is needed. Yes our AK-47 is very reliable, but .. it is not Turkish people who set the targets for Bayraktars. It is not Russians who made people terrorists. Unfo politics base on another reasons. (also need to add that a lot of AK are made by license in China and Bulgaria)
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlarin tarzinda cvp vermis. Helal sana. Dise dis, goze goz. Seviyoruz seni.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde onları teröristlerin kullandıkları ak-47 ler ve rpg roketleri üzerinden suçlayalım alacağımız tazminatlar daha çok çıkacaktır.
    Cevapla
  • Korkutbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Gücünüz arttıkça bu suçlamalarda giderek azalacak.Uluslarası ilişkiler de oyunun kuralı kısaca:gücü yeten yetene usulüdür.Gün gelecek masaya yumruğu çakacağız. O güne kadar durmadan yorulmadan gece gündüz çalışmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı