Rus uzmanlar: Bayraktar TB2 SİHA'yı 10 Panstsir'le belki durdurabiliriz

Ukrayna'nın Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 SİHA'ları ilk kez Donbass'ta kullanılmasını değerlendiren Rus askeri uzmanları, Bayraktar TB2'nin durdurulması için en az 10 Pantsir hava savunma sisteminin olması gerektiğini savundu.

GİRİŞ 08.11.2021 13:58 GÜNCELLEME 09.11.2021 07:47
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Türkiye'den satın aldıkları Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'yi Donbass'ta ilk kez kullanarak Rus yanlısı ayrılıkçı güçleri vuran Ukrayna, Rusya'yı oldukça kızdırmıştı.

Kremlin'den ve Rus yetkililerden sık sık açıklamalar gelirken, Rus askeri uzmanlar da, Bayraktar TB2'nin nasıl durdurulacağını tartışmaya başladı.

Ukrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar SİHA kullandığını açıkladıUkrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar SİHA kullandığını açıkladı

'Bizi, Bayraktar TB2'lerin AliExpress'ten alınan malzemelerle yapıldığına inandırdılar''Bizi, Bayraktar TB2'lerin AliExpress'ten alınan malzemelerle yapıldığına inandırdılar'

ÇARESİZLİĞİN RESMİ: 10 TANE PANTSIR BİLE BAYRAKTAR TB2'Yİ DURDURMAYA YETMEYEBİLİR

Rus basınına konuşan askeri uzmanlar, Bayraktar TB2'nin durdurulması için en az 10 Pantsir hava savunma sisteminin olması gerektiğini savundu. Hatta bazıları, bunun bile yeterli olmayacağı görüşünde.

Fransa'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Bu SİHA'nın Ukrayna'da kullanılmasından endişeliyizFransa'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Bu SİHA'nın Ukrayna'da kullanılmasından endişeliyiz

Zelenskiy'den Fransa ve Almanya'ya Bayraktar TB2 cevabıZelenskiy'den Fransa ve Almanya'ya Bayraktar TB2 cevabı

BU SİLAHI KULLANMAK DA MESELE

Bazı uzmanlar, bölgedeki Rus yanlısı güçlerinin silahlandırılmasını da dile getirdi ancak diğer uzmanlar, ayrılıkçı güçlerin bu hava savunma silahlarını kullanma becerisine sahip olmadığını belirterek, bu askeri teçhizatların sağlıklı kullanımı için verilen uzun eğitim sürecine dikkat çekti.

Rusya'nın Bayraktar TB2 rahatsızlığı: Ukrayna tehlikeli bir oyun oynuyorRusya'nın Bayraktar TB2 rahatsızlığı: Ukrayna tehlikeli bir oyun oynuyor

Son dakika SİHA tepkisi: Türkiye bununla suçlanamaz!Türkiye'den Rusya'ya SİHA cevabı: Bizi bununla suçlayamazsınız

Türkiye'nin başarısı paniğe neden oldu: Putin'den flaş 'SİHA' talimatı!Türkiye'nin başarısı paniğe neden oldu: Putin'den SİHA talimatı

"BAYRAKTAR TB2 SİHA'LARINI KULLANMA HAKKIMIZ VAR"

Ukrayna'nın bir önceki (beşinci) Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko da Türk SİHA'larının gücüne vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Bayraktar TB2'ler, kendilerini Karabağ'da kanıtlamış son derece güçlü silahlar. Ukrayna ordusunun Donbass'taki pozisyonunu tamamen destekliyorum. Ordumuz, gücüne güç katan Bayraktar TB2'leri kullanma hakkına sahip. Ukrayna'nın Bayraktar TB2 kullanımı, Minsk Anlaşmasını ihlal etmiyor. Ancak Rusların kullandığı topçu bataryaları anlaşmayı ihlal ediyor. Düşman, cezalandırılmanın kaçınılmaz olduğunu bilmeli."

Türkiye ile Ukrayna arasındaki Bayraktar TB2 anlaşması, Poroşenko döneminde imzalanmıştı.

Ukrayna'nın BAYKAR Savunma yapımı SİHA'ları kullanarak Rus yanlısı ayrılıkçı güçleri vurması sadece Rusya'yı değil, Fransa ve Almanya'yı da rahatsız etmişti.

Her iki Avrupa ülkesi de Donbass'ta tüm tarafların İHA kullandığını ancak Minsk Anlaşmalarına göre bölgede İHA kullanabilecek tek gücün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) olduğunu kaydetmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise, Almanya ve Fransa'nın eleştirilerini cevap vererek, "Ateşkes anlaşması kapsamında hareket ediyoruz. Ukrayna bu formatta faaliyet göstermeye devam edecek. Ukrayna'daki İHA'lar sadece savunma amaçlı. Ukrayna ordusu topraklarını savunmanın gerekli olduğunu hissettiğinde bunu yapar" demişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • ENGİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde 150 Süha var. Bu durumda bizi durdurmak için en az 1500 pantsir olması gerekiyor. Acaba Rusyanin envanterinde bu kadar pantsir var mi
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İHA ları tehdit olarak görmeye başladılarsa savunma sistemini de geliştirirler. Çok zorlarsanız, uyduları vurmaya başlarlar ondan sonra oyuncak kumandasıyla kontrol edersiniz artık. Elektronik harp konusuda fikri olmayanlar ihalar yenilmez sanıyorlar. Gereksiz yere silahımızı tehdit haline getirdik. Bu ilerde etkisiz kılınmasına çaba harcayacaklarını gösterir.
    Cevapla
  • büsrali 2 yıl önce Şikayet Et
    İha'ların uydu sistemine bağlı değil, hiçbir kontrole gerek duymayan yapay zeka sistemiyle çalıştığından haberin yok galiba,ayrıca savunma sistemi ha deyince basitçe yapılabilen bir şey değil,bunun için uzun yıllar deneyim onlarca teknik alet,eleman vs. uydu vurmaya gelince orada dur,bunu abd 15 senedir deniyor hala istediği neticeyi alabilmiş değil
    Cevapla
  • Muro 2 yıl önce Şikayet Et
    O zamam sahte iha füze atarsın signal yayan onlar onu vurur iken gerçek hedefi vurursun
    Cevapla
  • Dr. 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ve Fransanın karın ağrıları başladı.(Osmanliturk'un sorusuna cevap)
    Cevapla
  • misur 2 yıl önce Şikayet Et
    yine iddia ediyorum eğer sihalarimizi kullananlar taktik islevlikleri yüksekse 10 değil 100 tanede olsa baş edemezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor