Zelenskiy'den Fransa ve Almanya'ya Bayraktar TB2 cevabı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkesinin Bayraktar TB2'yi Donbass'ta ilk kez kullanmasının legal olduğunu söyleyerek, Almanya ve Fransa'nın eleştirilerini cevapladı: "Türk SİHA'ların kullanılması savunma amaçlı, ateşkesi ihlal etmiyor."

GİRİŞ 30.10.2021 08:03 GÜNCELLEME 30.10.2021 11:40
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Ukrayna'da Bayraktar yapımı SİHA'ları kullanarak Rus yanlısı ayrılıkçı güçleri vurması Rusya dışında Almanya ve Fransa'yı da rahatsız etti.

İki Avrupa ülkesi de Ukrayna'da ağır silahların kullanılmaya başlandığını, bunun da ateşkesle birlikte iyileşmekte olan ortama zarar verebileceğini söyledi.

Almanya ve Fransa Dışişleri Bakanlığı, Donbass'ta tüm tarafların İHA kullandığını ancak Minsk Anlaşmalarına göre bölgede İHA kullanabilecek tek gücün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) olduğunu kaydetmişti.

Ukrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar SİHA kullandığını açıkladıUkrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar SİHA kullandığını açıkladı

Ukrayna, Bayraktar TB2'yle hedefi 12'den vurdu, Rusya rahatsız olduUkrayna, Bayraktar TB2'yle hedefi 12'den vurdu, Rusya rahatsız oldu

'Bizi, Bayraktar TB2'lerin AliExpress'ten alınan malzemelerle yapıldığına inandırdılar''Bizi, Bayraktar TB2'lerin AliExpress'ten alınan malzemelerle yapıldığına inandırdılar'

Fransa'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Bu SİHA'nın kullanılmasından endişeliyizFransa'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Bu SİHA'nın Ukrayna'da kullanılmasından endişeliyiz

Rus askeri analisti: Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'ye karşı koymak imkansızRus askeri analisti: Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'ye karşı koymak imkansız

ZELENSKİY'DEN ELEŞTİRİLERE YANIT

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Odessa'da gazetecilerle yaptığı görüşmede Bayraktar TB2'nin Donbass'ta kullanılmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy, Bayraktar TB2 SİHA'nın Donbass'ta kullanılmasının bir saldırı anlamına gelmediğini düşmanın eylemlerine bir cevap olduğunu söyledi.

Zelenskiy, "Ateşkes anlaşması kapsamında hareket ediyoruz. Ukrayna bu formatta faaliyet göstermeye devam edecek. Ukrayna'daki İHA'lar sadece koruma amaçlı. Ukrayna ordusu topraklarını savunmanın gerekli olduğunu hissettiğinde bunu yapar" dedi.

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 23
  • seref 14 2 yıl önce Şikayet Et
    hele sizi gidi alaman nazileri sizi...
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    alamanya idarecileri mal millet 60 senedir orda yaşayan milletimizin daha soyadlarını öğrenemediler! fransada zaten kendine fransız... tarihini bilmiyor veya salaha yatıyor... gelde uğraş bunlarla!
    Cevapla
  • Torun 2 yıl önce Şikayet Et
    Donbass görüşmelerinde keşke ülkemizde olsa
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Siha yi koruyaçak sistemler geliştirmeli
    Cevapla
  • rizeli 2 yıl önce Şikayet Et
    kımdedi yok koral entegreli ve sinyal karıştırıcı kullanılıyor ayrıca havada 20 siha goruntusu veren program kullanılıyor merak etmeyın siz ..
    Cevapla
  • Haci rahmeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin geçmişinde soy kirim olduğu için herşey mubahmiş bunlara caniniz ceheneme vampirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak