Türkiye'nin operasyonu öncesi PYD'den ABD-Rusya hamlesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harekat sinyali sonrası PYD'dedi askeri hazırlıklar devam ediyor. Örgüt sözcüsü, bölgede yaşanan ihlalleri Rusya ve ABD ile koordineli bir şekilde paylaştıklarını açıkladı

Türkiye'nin operasyonu öncesi PYD'den ABD-Rusya hamlesi
Türkiye'nin operasyonu öncesi PYD'den ABD-Rusya hamlesi
GİRİŞ 01.11.2021 11:52 GÜNCELLEME 01.11.2021 11:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri harekat sinyali sonrası terör örgütü PKK/YPG'nin çırpınışları devam ediyor.

Örgüt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Roma'daki G-20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi sonrası ABD'den yardım isteğini yineledi.

İtalya'nın başkenti Roma'daki G-20 Zirvesi'nde yaklaşık 1 saatlik bir görüşme gerçekleştiren Erdoğan ve Biden, Suriye, Libya, F-35 ve F-16 savaş uçakları gibi önemli konuları ele aldı.

İki lider ayrıca, Afgan mültecilere yardım ulaştırılması, Libya'daki seçimler, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve Suriye'ye olası askeri harekat konularını görüştü.

Erdoğan-Biden görüşmesinin hemen ardından açıklama yapan terör örgütünün sözcüsü Aram Hana, temas hatları boyunca gerçekleştirilen ihlallerin ayrıntılarını Rus ve Amerikan kuvvetleriyle paylaştıklarını söyledi.

Hanna, "bölgedeki istikrarı temin etmek için ABD yönetimi ve uluslararası koalisyonla yakın işbirliği" beklediklerini ifade ederek Amerikan yönetiminden yardım istedi.

Hanna, "Uluslararası koalisyon ve Amerikan yönetimiyle seçkin bir ilişkiye sahibiz ve terörle mücadelede işbirliği yapıyoruz" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Son taarruz! 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd pyd satıp ta türkiye ile ışbirliği yapmaz...! Bu abd nin aklına aykırı....çünkü siyonist akıl kürt devleti kurma garantisi verdi....israil in güvenliği ve türkiye nin bölünmesi için gerekli...!sadece türkiye yi oyalama taktiği bunlar...! Bu iş böyle sürüncemede devam eder...akabinde önce özerk sonra bağımsız defacto bir kürt devleti pkkpydhdp devleti kurulur bu gidişle..!
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar yükseldikçe Kavala gibi kriptolar ve efendileri küstahlaşıyor, doları gerçekçi olarak kısa vadede düşürmenin tek yolu Suriye'deki hakkımız olan enerji bölgelerini ilhak etmektir, her sene 50 milyar dolar paramız sadece enerji için yurt dışına çıkıyor. Eşkıya teröristler yanı başımızdaki haklarımızı gasp edip Türk halkına zulüm ediyor. 40 yıldır bize terör ve savaş yoluyla verdikleri zarara karşılık hakkımızı tazminat olarak almalıyız. Aksi taktirde "10 Aralık Hareketi" denen kaos ittifakı 2023 seçimlerini kazanacak ve 20 senede ki tüm kazanımlarımız yok edilecek. Yerli silahları ve projeleri rafa kaldıracaklar, bölünme anayasasını AB-D emriyle kabul edecekler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı