Putin'den son dakika S-500 açıklaması! Gözdağı verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Avrupa'ya orta menzilli füze yerleştirme planlarının kendileri için tehdit oluşturduğunu belirterek, S-500 üzerinden ABD'ye gözdağı verdi.

Putin'den son dakika S-500 açıklaması! Gözdağı verdi
Putin'den son dakika S-500 açıklaması! Gözdağı verdi
GİRİŞ 01.11.2021 18:03 GÜNCELLEME 01.11.2021 18:03
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Putin, Savunma Bakanlığı ve savunma sanayisi yetkilileri ile Soçi'de toplantı yaptı.

Rusya'nın sınırlarına yakın yerlerde diğer bazı devletlerin füze savunma sistemleri de dahil olmak üzere stratejik eşitliği bozmaya yönelik girişimlerini terk etmediğini vurgulayan Putin, "Rusya'nın güvenliğine yönelik bu tehditleri görmezden gelemeyiz ve duruma uygun bir şekilde yanıt vereceğiz." dedi.

SON 4 YILDA 25 ADET S-400 TESLİM EDİLDİ

Bu bağlamda Rus ordusunun havacılık ve uzay savunması alanında yeteneklerini belirgin bir şekilde arttırdığını ifade eden Putin, "Devlet silahlanma programı çerçevesinde son dört yılda 25 adet S-400 hava savunma füze sistemi, 70'in üzerinde savaş uçağı orduya teslim edildi. 20'den fazla S-300 hava savunma füze sistemi, 90 uçak ve helikopter modernize edildi." ifadelerini kullandı.

Havacılık ve uzay savunma alanlarını daha da geliştirmek gerektiğine dikkati çeken Putin, bunun Rus sınırları yakınında NATO'nun uçuşlarını artırması, Baltık Denizi ve Karadeniz'de güdümlü füze sistemleriyle ittifaka ait gemilerin ortaya çıkması dahil mevcut askeri ve siyasi durum için gerekli olduğunu dile getirdi.

ABD'NİN FÜZE TEHDİDİNE KARŞI S-500

Son günlerde ABD'nin bir savaş gemisinin Karadeniz'e girdiğini ve onun dürbünle bile görülebileceğini belirten Putin, ABD'nin Avrupa'ya orta menzilli füzeleri yerleştirme planının Rusya için büyük tehlike ve tehdit oluşturduğunu aktardı.

Putin, "Bu nedenle, daha önceki kararlara uygun olarak, önümüzdeki yıllarda 200'den fazla uçak ve helikopter, 26 adet S-350 ve S-400 hava savunma füze sistemleri ayrıca seri üretimi yapılan S-500 hava savunma füze sistemlerinin ilk numune veya numunelerinin orduya ilave olarak tedarik edilmesi gerekecek." şeklinde konuştu.

Rus donanmasının da modern silah ve teçhizatlar ile donatılmasını isteyen Putin, son 4 yılda donanmaya 49 yeni savaş gemisi, 9 kıyı füze sistemi ve 10 uçak ile helikopterin dahil edildiği bilgisini verdi.

Putin, yabancı devletlerin deniz kuvvetlerindeki nükleer denizaltı, uçak gemileri ve insansız gemilerin sayısındaki artışları göz önüne alarak Rus donanmasının daha hızlı bir tempoyla uçuş araçları ve silahlarla donatılması talimatını verdi.

YORUMLAR 29
  • ssss 2 yıl önce Şikayet Et
    S500 alinmali ve kesan sinirina konuslundurmali
    Cevapla
  • Sscb 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam yarı gel al
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Çin Hariç Savaş anlamında kimse ile ciddi manada ugraşamaz.Yormaz kendini.Abd Avrupa için enerji koridoru arıyor.Hatta Avrupa yı kontrol etmek için Yunanistan a yığınak yapıyor.Avrupa bitti yakında bize yalvaracak emin olun.3-5 Sene içinde bu olacak.Avrupa mecburen Türkiye ye Yanaşacak Firmalar sıraya girecek burda yatırım için.Bizim durum ne olur derseniz Ucuz işçiliğe alışmak zorunda kalacağız kendi markalarimizi oluşturuncaya kadar ve Afrika Ve Türk Pazarına tam ulaşıncaya kadar. O da 10-15 seneyi alır.10-15 sene ucuz işçilik fakirlikten zenginliğe giden bir Ülke olacağız.
    Cevapla
  • srgen 2 yıl önce Şikayet Et
    malesef ucuz işgücü olmadan büyünemiyor örnek çin petrol vs yoksa
    Cevapla
  • El Cevap 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında ikisi birbirinden beter ama yinede abd mi rusyami deseler rusya derim. Kötünün iyisi
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ikinci paketi S-400 yerine S-500 olarak alıp veya ortak üretim yoluna bakmaktır. Neden bizim üretmeye çalıştığımız hisar U yüksek irtifa hava savunma füzesinede teknoloji faydası olur.
    Cevapla
  • Alparslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tavşana kaç tazıya tut taktiği başka birşey değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!