İlişkileri tamamen kopardılar! BAE'nin başkentteki elçilik binası satılıyor

Lübnan ile diplomatik ilişkilerini kesen ve büyükelçisini çeken Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Beyrut'taki elçilik binasını da satışa çıkaracağı iddia edildi.

İlişkileri tamamen kopardılar! BAE'nin başkentteki elçilik binası satılıyor
İlişkileri tamamen kopardılar! BAE'nin başkentteki elçilik binası satılıyor
GİRİŞ 02.11.2021 11:38 GÜNCELLEME 02.11.2021 11:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Lübnan'daki "Sawt Beirut Internetional"ın BAE'li yetkililere dayandırdığı habere göre, Beyrut'taki büyükelçilik binası yakın bir süre zarfında satışa çıkarılacak.

BAE'nin dış politika uzmanı ve Siyasal Bilgiler Profesörü Abdülhalik Abdullah da konuya ilişkin Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Büyükelçilik binasının satılacağı bilgisinin yüzde yüz doğru olduğunu ileri süren Abdullah, "BAE, Lübnan'daki İran partisinin (Hizbullah) hükümeti ile değil ulusal bir Lübnan hükümeti ile diyalog kurmak istiyor." ifadelerini kullandı.

"BAE'nin mesajı çok net ve güçlüdür." ifadesine yer veren Abdullah, "İran partisinin, kararları ve egemenliği üzerinde tahakküm kurduğu Lübnan'a bugünden sonra geri dönüş yok." değerlendirmesinde bulundu.

ABD merkezli Middle East Institute'de barış ve çatışma uzmanı olan Randa Slim ise Lübnan ile Körfez ülkeleri arasında yaşanan krizi 2017'deki Katar ablukasına benzetti.

BAE'nin Beyrut Büyükelçiliğinden ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Suudi Arabistanlı siyaset uzmanı Mansur el-Malik de 27 Ekim'de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı kısa değerlendirmede, "Suudi Arabistan ve Arap ülkelerinin Lübnan'a yönelik siyasi ve ekonomik yaptırımlarının hedefi, Lübnan'daki İran rejimini düşürmektir." ifadelerini kullanmıştı.

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin Yemen ile ilgili Riyad yönetimini eleştiren açıklamaları üzerine Suudi Arabistan ile Bahreyn 29 Ekim'de, Kuveyt ve BAE de 30 Ekim'de Lübnan'daki büyükelçisini geri çağırmıştı.

Lübnan, söz konusu ülkelerin büyükelçilerini Beyrut'tan çekmesi üzerine ABD'den krizin çözümü için ara bulucu olmasını istemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Vatandaş 05 2 yıl önce Şikayet Et
    Enformasyon bakanı George se olacağı bu İngilizler yine birbirine kırdırma peşinde Arap ülkelerini..
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bae ve lübnan Ingilizlerin etki alanında. Müslümanların yönetimlerine İnglizler müdahil olalı beri başta Arap dünyası Türk dünyasının başı belalardan kurtulmaz oldu. Evet evet chp bir ingiliz projesidir. Kurtulmaya başladık elhamdülillah
    Cevapla
  • İngiliz corc 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne İngilizi yav :)) Lübnan Fransız sömürgesidir biraz tarih okuyun.
    Cevapla
  • Çok basit son 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok basitsin
    Cevapla
  • Malavcisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın 29 Nisan :)
    Cevapla
  • Ozgur Gezgin 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay beee c h p ne alaka
    Cevapla
  • Anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun konuyu nsl CHP ye bağladın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz