Almanya'dan flaş SİHA açıklaması!

Alman ordusunun yurt dışı operasyonlarının komutanı Korgeneral Erich Pfeffer, birliklerin sahadaki tehlikeyi öngörebilmesi için insansız hava araçlarının şart olduğunu vurgulayarak "Alman ordusunun SİHA'lara ihtiyacı var" dedi.

Almanya'dan flaş SİHA açıklaması!
Almanya'dan flaş SİHA açıklaması!
GİRİŞ 04.11.2021 01:02 GÜNCELLEME 04.11.2021 01:05
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin son dönemdeki hamleleriyle savunmanın en önemli aktörlerinden olan Silahlı İnsansız Hava Araçlarına (SİHA) talep artıyor.

SİHA'ların önemine dikkati çeken Alman ordusunun yurt dışı operasyonlarının komutanı Korgeneral Erich Pfeffer, "Alman ordusunun silahlı insansız hava araçlarına ihtiyacı var." dedi.

Pfeffer, Alman ordusu için endişesini dile getirerek "Geçmişte Afganistan'da olduğu gibi şimdi de Mali'de açık tehdit altındayız." diye konuştu. Alman komutan, birliklerin sahadaki tehlikeyi öngörebilmesi için SİHA'ların gerekli olduğunu belirtti.

"SİHA'LAR EN HIZLI DESTEĞİ SAĞLAYABİLİR"

Korgeneral Pfeffer, geniş ve karmaşık arazilerin her zaman yakın hava desteği gerektirdiğini, bunun da helikopter, uçak veya silahlı insansız hava aracı yoluyla yapılabileceğini vurguladı.

Pfeffer, "Savaş helikopterlerinin olası bir durumda alana ulaşması 1 saati bulurken, SİHA'lar en hızlı desteği sağlayabilir. Bu da birliklerin maruz kaldığı yüksek riski en aza indirir." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 70
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar bize paramizla aldigimiz alman tanklarini türkiyenin dogusunda kullanirken engel olmaya kalktilar ve bizde bunlara paralari ile iha satip son anda malide kullanmalarina engel olmamiz gerekir. Belki ozaman bizim yasadigimiz sorunlari yasayinca anlarlar.
    Cevapla
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Satalım sizde ama tank motorlarını gönderin önce
    Cevapla
  • Jdjdofmflc 2 yıl önce Şikayet Et
    Motorları güney kore vericek Altay tankı için
    Cevapla
  • Cesars 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ABD den alır
    Cevapla
  • mtf 2 yıl önce Şikayet Et
    satarız kanka.
    Cevapla
  • Kartal 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin malide ne işin var bire kâfir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı