Türkiye’de de görülmüştü. "Antikorlara karşı normal virüsten 9 kat daha dirençli!"

Pandeminin yeniden yayılım hızını ve ölümcüllüğü artıran varyantlar arasında gösterilen Mu varyantının, antikorlara karşı 9 kat daha dirençli olduğu ortaya çıktı. Mu, Türkiye dahil 40'ın üzerinde ülkede görüldü.

GİRİŞ 04.11.2021 12:14 GÜNCELLEME 04.11.2021 13:48
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Japonya'da koronavirüsün varyantlarına yönelik yapılan araştırmadan endişelendiren sonuçlar çıktı. Söz konusu araştırmaya göre, Türkiye'de de görülen Mu varyantı, antikorlara karşı 9 kat daha etkili. Aşı yaptıran bireyler için de ciddi tehlike arz edebilecek bu varyantın, 40'ın üzerinde ülkede görüldü.

'Mu' varyantıyla gelen 2 tehlike! Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu'dan çarpıcı tespitler"Mu" varyantıyla gelen 2 tehlike! Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu'dan çarpıcı tespitler

İşte Mu varyantının tüm bilinmeyenleriİşte Mu varyantının tüm bilinmeyenleri

Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den varyant açıklaması: Henüz ilk aşamadaÖzlem Türeci ve Uğur Şahin'den varyant açıklaması: Henüz ilk aşamada

DSÖ'den Delta ve Mu varyantı açıklamasıDSÖ'den Delta ve Mu varyantı açıklaması

BİONTECH AŞISI MERCEK ALTINA ALINDI

Japonya'da uzmanların yaptığı araştırma, Covid-19'un Mu varyantının aşılama yoluyla elde edilen koruyucu antikorlara karşı yüksek direnç gösterdiğini ortaya koydu. Tokyo Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü'nden Doçent Kei Sato liderliğindeki grup, Mu varyantının özelliklerine sahip yapay bir virüs üreterek virüsün Pfizer-BioNTech aşısı yoluyla üretilen antikorlara duyarlılığını mercek altına aldı. Tıp dergisi The New England Journal of Medicine'de yayınlanan çalışmanın sonucuna göre, Mu varyantının antikorlara karşı normal virüsten 9.1 kat daha dirençli olduğu tespit edildi. Farklı varyantların aşı etkinliğine olan etkisini tespit etmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan uzmanlar, yeni mutasyonlar hakkındaki verilerin uluslararası bilim camiası arasında paylaşılmasının da önemli olduğunun altını çizdi.

40'IN ÜZERİNDE ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Daha bulaşıcı olduğu düşünülen Mu varyantı geçtiğimiz Eylül'de Dünya Sağlık Örgütü'nün izleme listesine eklenmiş, B.1.621 olarak da bilinen mutasyonun aşılara karşı daha dirençli olduğu şüphesi dünya kamuoyunda endişeye neden olmuştu. Mu varyantının 40 üzerindeki ülkede görüldüğü kamuoyuna yansımıştı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 18
  • Güçlü Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    hayırlısı olsun
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Varyant sıralaması böyle değil arkadaşlar bendeki listede deltadan sonra mu gelmiyur.bilgiler sızdığı icin isim sıralamasını değiştirdiler bilginiz olsun listeyi isteyen bana ulassin
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Mu varyantı da dahil bütün varyantlar yurt dışı kaynaklı olduğuna göre seksen milyona aşı dayatmak yerine sınırlarda karantina uygulasak. Turist turist diye alayımızı yediniz yeter yahu.
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemen dördüncü dozu gündeme almak lazım
    Cevapla
  • KAYA 2 yıl önce Şikayet Et
    Mu varyantının özelliklerine sahip yapay bir virüs üreterek virüsün Pfizer-BioNTech aşısı yoluyla üretilen antikorlara duyarlılığını mercek altına aldı diyor ee zaten mutasyonlara uğrayan virüsü yeniden üretmek demek başka mutasyonlara yol açmak demek siz bunun yapay versiyonunu yapayım derken daha beter yapmayasınız herkes 3 maymunu oynuyor yakında mu varyantı yerine başka varyantlar duyabiliriz mesela Atlantis varyantı şaşırtıcı olmaz.
    Cevapla
  • Hasaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun arkasında 'nu varyantı geliyur sıralama öyle ama bunlar sıralamaya uymuyur
    Cevapla
  • billlmim 2 yıl önce Şikayet Et
    insanların dirençlerine göre başından beri üretiyorlar zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu