Bosna'yı sarsan ölüm: Aliya'nın yol arkadaşı hayatını kaybetti!

Bosna Hersek'in efsanevi lideri Aliya İzzetbegovic'in yol arkadaşı, Bosna Hersek Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) kurucularından Hasan Çengiç vefat etti. Çengiç, savaş döneminde Savunma Bakanlığı yapmış, Bosna'nın kritik isimlerindendi.

GİRİŞ 07.11.2021 19:59 GÜNCELLEME 07.11.2021 21:31
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Bosna Hersek Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) kurucularından ve Bosna-Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in en yakınındaki isimlerden Hasan Çengiç, 64 yaşında yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanlığı sözccüsü İbrahim Kalın da Cengiç'in vefatının üzerine sosyal medya hesabı üzerinden taziye mesajı yayınladı.

BAĞIMSIZLIĞIN MİMARI

Saraybosna'da 1983 yılında Genç Müslümanlar'a yönelik davada rahmetli Aliya İzetbegoviç ile birlikte yargılanarak dokuz yıl hapse mahkum edilen Çengiç, hayatını Bosna Hersek'in ve Bosnalı Müslümanların savunmasına adayan isimlerden biri olarak öne çıkıyordu.

1992-96 yılları arasında Bosna Hersek Ordusu Genelkurmay Başkanlığı'nın yurt dışı lojistik şefi olarak görev yapan Çengiç, savaş döneminde Tahran ve İstanbul'da yaşamış ve Bosna Hersek ordusuna destek için çaba göstermişti.

BOSNA HERSEK PARLAMENTOSUNDA DA GÖREV YAPMIŞTI

1996 yılı Şubat ve Aralık ayları arasında Bosna Hersek Federasyonu Savunma Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Çengiç, Bosna Hersek Federasyonu entite parlamentosu ve Bosna Hersek parlamentosunda da görev yapmıştı. İslam Birliği Meclis Başkanlığı vazifesinde de bulunan Çengiç, Boşnakça'nın yanı sıra İngilizce ve Arapça da biliyordu.

1957 Foça doğumlu Çengiç, Saraybosna Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunuydu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • keamu 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Bosna halkı için izzetbegoviç ve çengiç gibi şahsiyetler çok önemlidir. Allah Bosna halkının onları en güzel şekilde anlamalarını ve yolundan gitmelerini nasip etsin.
    Cevapla
  • Beyhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • İk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya ilahel âlemin! Avrupa'nın ortasında dinî mubini İslam'ı , yaşayan, tanıtan ve savunan ecdadımız Osmanlı'nın bu güzide evladına , rahmet, merhamet ve magfiretinle muamelede bulunuver. Mekanını Cennet eyle..
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Bosna da müslüman ordu kurulmalı
    Cevapla
  • Kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim gani gani Rahmet etsin.Mekanı Cennet olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?