Sarkisyan'dan Türkiye'ye ılımlı mesaj

Dağlık Karabağ'daki bozgun nedeniyle, Türkiye'yi "NATO silahlarıyla sivillere saldırmakla" suçlayan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, dün yaptığı açıklamada, "Türkiye ile iyi ilişkiler yürütmek güzel olacaktır" dedi.

Sarkisyan'dan Türkiye'ye ılımlı mesaj
Sarkisyan'dan Türkiye'ye ılımlı mesaj
GİRİŞ 10.11.2021 06:49 GÜNCELLEME 10.11.2021 06:50
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Rus basınına yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin çözümüne değindi.

Türkiye'nin kendilerine saygı göstermesi gerektiğini belirten Sarkisyan, iki ülke arasındaki olası uzlaşıya ilişkin sorulan soruya, asırlardır karşılıklı cephelerde bulunan Fransa ile Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı sonrasında aynı tarafta olabildiğini ve Türkiye ile Ermenistan'ın birbirlerinin kültürlerine, tarihlerine hoşgörüyle yaklaşmaları gerektiğini belirterek yanıt verdi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan akıllara zarar 'Türkiye' iddiası!Sarkisyan'dan Türkiye iddiası: NATO silahlarıyla saldırdılar

"TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER KURMAK GÜZEL OLUR"

Bazı görüşlerini gizlemediğini belirten Ermenistan Cumhurbaşkanı, "Karmaşık bir mesele olsa bile Azerbaycan ile sorunların çözülmesini isterim. Türkiye ile de iyi ilişkiler kurmak güzel olur ki bu daha da zor. Sonuçta tarihi nasıl unutabiliriz? Ermenistan yalnızca kendi vatandaşları değil tüm Ermenilerin önünde kararlarından sorumlu. Bu insanlar gelecekte daha hassas sorular yöneltebilir" diye konuştu.

Ne zaferin ne de nihai yenilginin sonsuza kadar sürmediğini ifade eden Sarkisyan, "Her şey mümkün. Fransa ve Almanya yüzyıl boyunca birbirleriyle savaştı ama 2. Dünya Savaşı'ndan sonra her şey değişti. Türkiye'nin inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum. Kültür, tarih, anıtlar, din, kilise ve tüm diğer şeyler konusunda tolerans olması gerekiyor. Karşılıklı saygı olmadıktan sonra hiçbir şey işe yaramaz" diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR 24
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksız !...yalancı herif!
    Cevapla
  • .. Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu mu barışma sözleri. Alttan alta bel altı vurmaya devam ediyorsun. Güya sen haklısın. Türklere katliam yapan sen. Uyduruk tarih yazıp kabul ettirmek isteyen sen. Türklere saldırıp yenilmiş diğer ülkeler 'le beraber uydurduğumuz yalanlar altında ezilen siz. Bir kere bile dürüst olamadınız. İşiniz gücünüz Entrika,Yalan.
    Cevapla
  • Mazotlu UFO 2 yıl önce Şikayet Et
    La yürü git..
    Cevapla
  • Fatih Fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hiçbir zaman zalim olmamıştır. Size gelin ayağımızı öpün diye bir düşüncesinde olmamıştır. Emperyallerin öpmediğiniz yeri kalmadı.
    Cevapla
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatını bulsanız aynı zulmu yaparsınız.Çünkü KANINIZDA var nankörlük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama