Romanya'dan ABD'ye Karadeniz çağrısı

"Rus birliklerinin yoğun bir şekilde konuşlandırılmasına tanık olduğumuz nisan ayı muhtemelen bölgede Soğuk Savaş'tan bu yana bu türden en büyük konuşlandırmaydı" diyen Aurescu, "ABD Karadeniz'deki varlığını artırmalı" diye konuştu.

Romanya'dan ABD'ye Karadeniz çağrısı
Romanya'dan ABD'ye Karadeniz çağrısı
GİRİŞ 10.11.2021 13:09 GÜNCELLEME 10.11.2021 13:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu, ABD'nin Karadeniz genelindeki askeri varlığının artırılması gerektiğini belirtti.

ABD Atlantik Konseyi'nin düzenlediği "Karadeniz'de Güvenlik ve İşbirliği" diyaloguna katılmak üzere Washington'da ziyarette bulunan Aurescu, "Romanya'nın, ABD'nin Karadeniz stratejisini geliştirme sürecinde yer almaya hazır olduğunu ifade ettim ve şimdiden bazı ön fikirleri ilettim. Karadeniz'deki güvenliğe çok taraflı yaklaşıma sahip olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bölgedeki ABD askeri varlığının, asker ve teçhizat olarak, sadece Romanya'da değil Doğu cephesinin güney kısmında da artırılması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Karadeniz bölgesindeki durumun, genel olarak Transatlantik ilişkiler üzerinde büyük etkiye sahip olduğunu söyleyen Romanyalı bakan, "Son 30 yıldır Karadeniz çatışma bölgesiydi. Bu yıl yaşananlara bakarsak bu eğilim maalesef devam ediyor. Misal, Rus birliklerinin yoğun bir şekilde konuşlandırılmasına tanık olduğumuz nisan ayı. Muhtemelen bölgede Soğuk Savaş'tan bu yana bu türden en büyük konuşlandırmaydı. Orada hala çok sayıda teçhizat kaldı. Bu, sadece bölge ülkelerini değil, NATO'yu da tedirgin etmesi gereken endişe verici bir durum" ifadesini kullandı.

Bölgedeki güvenlik riskinin yüksek olmaya devam ettiğinin altını çizen Aurescu, bunu dikkate alarak Karadeniz bölgesinde güvenlik ve istikrarı yeniden sağlama yönünde çalışmaları gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 2
  • demir 2 yıl önce Şikayet Et
    bu gün bir ülkeyi ele geçirmek için işgale gerek yok .füzeleri gönderirsin yıkabiliyorsan köprülerini barajlarını fabrikalarını yıkarsın . o ülkenin işini bitirirsin .sana göre ülkeyi yetmedi amerikaya peşkeş çekmeyi artıralım .tipik chp kafası .
    Cevapla
  • Selçuk Geçer 2 yıl önce Şikayet Et
    rusları ermenistan ve gürcistana girerse sonraki hedefleri türkiye olur. rus tehdidine karşı artvin, kars veya ardahanada amerikan üsleri kurulması şart.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!