Dr. Mehmet Öz, ABD'de senatörlük yarışına girecek

ABD'de yaşayan Türk doktor Dr. Mehmet Öz'ün, Cumhuriyetçi Parti'den 2022 seçimlerinde Pennsylvania Senatörlüğü için aday olabileceği iddia edildi. Öz'ün sözcüsü iddiaları yalanlamazken, habere göre Öz, ekibini oluşturmaya başladı.

Dr. Mehmet Öz, ABD'de senatörlük yarışına girecek
Dr. Mehmet Öz, ABD'de senatörlük yarışına girecek
GİRİŞ 11.11.2021 12:14 GÜNCELLEME 12.11.2021 08:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerika'da yaşan ünlü doktor Prof. Dr. Mehmet Öz'ün, siyaset girmeye hazırlandığı iddia edildi.

Washington Free Bacon'da yer alan habere göre Öz; Cumhuriyetçi Parti'den Pennsylvania Senatörlüğü yarışına girmeye hazırlanıyor.

Son 1 yıldır Pennsylvania'daki evinde yaşamaya başlayan Öz'ün, ekibini oluşturmaya başladığı ifade edildi.

Washington Free Bacon'a konuşan Öz'ün sözcüsü iddiaları yalanlamazken, "Dr. Öz, geçen yıldan beri, okula gittiği ve derin aile bağlarının olduğu Pennsylvania'da yaşıyor ve burada oy kullanıyor. Dr. Öz, ABD Senatosu'na aday olması için cesaretlendirildi. Ancak şu anda şovumuza odaklandık ve bu durum ile alakalı bir açıklamamız yok" ifadelerini kullandı.

ABD'li TV sunucusu Oprah Winfrey tarafından "Amerika'nın doktoru" ilan edildikten sonra çok daha büyük bir üne kavuşan herkesçe bilinen bir cerrah statüsüne çıkan Öz'ün, gelecek yıl aday olmayacağı açıklanan Cumhuriyetçi senatör Pat Toomey'nin yerine aday olacağı öne sürüldü.

Haberin Amerikan medyasına yansıması sonrası, çeşitli görüşler de ortaya atılmaya başlandı. Kimileri Öz'ün şansının az olduğunu kimileri de popüleritesinden dolayı ciddi şansı olduğunu kaydederken, bu öngörüleri daha da ileriye götürenler, Öz'ün gelecekte ABD Başkanı dahi olabileceğini söyledi.

Bazıları da Türk olmasından dolayı Öz'e, "Erdoğan'ın adamı" yakıştırmasını yaptı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Adiyamanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoganla uzakyan yakindan alakask yok Amerikan mediasini takip edenler bilir hangi mecraya yakin oldugunu eyalet sasirtti mi sizi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı