Rusya'dan ABD'ye gözdağı: Gücümüzü test ediyorsunuz

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Antonov, NATO'nun Karadeniz'deki eylemlerinin Rus ordusunun ve donanmasının mukavemetini test ettiğini belirtti.

Rusya'dan ABD'ye gözdağı: Gücümüzü test ediyorsunuz
Rusya'dan ABD'ye gözdağı: Gücümüzü test ediyorsunuz
GİRİŞ 12.11.2021 15:25 GÜNCELLEME 12.11.2021 15:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov'un, Büyükelçiliğin Facebook hesabından yapılan paylaşımında, NATO'nun Karadeniz'deki eylemlerinin Rus ordusunun ve donanmasının mukavemetini test ettiği, bunun boşuna zaman ve güç kaybı olduğu ifade edildi.

"RUSYA'NIN GÜCÜNÜ TEST EDİYORSUNUZ"

Sputnik'in haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba'nın yaptığı görüşme sonrasında yapılan açıklamada, "Washington'daki bugün yapılan toplantının Karadeniz sularındaki gerilimin sert bir biçimde tırmandığı döneme denk gelmesi endişe verici. NATO'nun deniz ve hava kuvvetleri, ordumuzun ve donanmamızın gücünü test ediyor. Bu boşuna zaman ve güç kaybıdır" ifadelerine yer verildi.

ANTONOV, ABD'YE UYARI

Washington'un Kiev'i silahlandırma planlarının Donbass'taki gerilimi azaltmaya yardımcı olmadığına dikkat çeken Antonov, söz konusu planların Ukrayna'nın güneydoğusundaki durumu daha da ağırlaştıracağı konusunda uyardı.

Açıklamada, "Kiev rejimine silah tedariki ile ilgili planlar, Ukrayna'nın güneydoğusundaki durumu daha da ağırlaştıracak. Kiev'in savaşı durdurmaya zorlanması için bir fırsatın daha elden kaçtığına inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Ukraynalı heyetin diğer üyeleri ile birlikte dün Washington'u ziyaret ederek, iki ülke arasında yeni stratejik ortaklık anlaşmasına imza attı. Görüşmede Blinken ayrıca Kiev'e ölümcül silahlar da dahil olmak üzere askeri yardım yapmaya devam etme sözü verdi.

İmzalanan anlaşmanın 'bir dizi zararlı slogan' olduğunu savunan Antonov, "Odak noktasının gerilimi azaltmak değil, durumu daha da kötüleştirmek olduğu açıkça görülüyor. Ayrıca, hemen hemen her satırda Rusya ile zıtlaşmaya yönelik jeopolitik bir yükleme mevcut" vurgusunu yaptı.

Rus diplomat, Washington'un Kiev'i NATO'da görmeye yönelik her türlü planlarının Moskova için kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR 4
  • alp 2 yıl önce Şikayet Et
    yaw hepsi yalan. abd-rusya, iran-israil. tantana ile dolandırıcılık olayı.
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    cahil
    Cevapla
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz de Meksika Peru Küba gibi ülkelere silah yığın. Siz de onları test edin madem. Her halta kafanız çalışıyor ya bunu yapsanıza,!
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinize. Rabbim ikinizin kökünü birbirinize kazıtsın. İmansız oğlu imansızlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri