Savunma Bakanı Aleksey Reznikov: 2022’de yeni bir parti TB2 SİHA'lar alacağız

Şu ana kadar aldıkları çok sayıda Bayraktar TB2 SİHA ile bölgede ayrılıkçı güçlere karşı büyük koz elde eden Ukrayna, savunma yatırımlarına yeni bir parti TB2 SİHA'larla güç katacağını açıkladı.

Savunma Bakanı Aleksey Reznikov: 2022’de yeni bir parti TB2 SİHA'lar alacağız
Savunma Bakanı Aleksey Reznikov: 2022’de yeni bir parti TB2 SİHA'lar alacağız
GİRİŞ 13.11.2021 10:05 GÜNCELLEME 13.11.2021 10:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, “Ukraynalı ortaklarımız, Bayraktar üretiminde Ukrayna yapımı motorlar kullanacaklarını duyurdu. Önümüzdeki yıl bu araçlardan daha satın almayı planlıyoruz.

Bunların artık Ukraynalı Bayraktar olduğunun altını çiziyorum. Yani Türkiye’de üretilecek ama Ukrayna’ya ait olacak, Ukrayna ordusuna hizmet edecekler. Onlardan yararlanacağız, çünkü Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesine uygun olarak bağımsızlığımızı korumak zorundayız” açıklamasında bulundu.

Savunma Bakanı Aleksey Reznikov: 2022’de yeni bir parti TB2 SİHA'lar alacağız

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy da ordunun her an SİHA kullanmaya hazır olduğunu açıkladı. Zalujnıy, “Bu, bir veya iki günün meselesi değil, biz bunun için uzun süre hazırlıklar yaptık. SİHA kullanma taktiğini geliştiriyoruz, metot üzerinde çalışıyoruz. Önümüzde hala çok ilginç çalışmalar var” dedi.

HALUK BAYRAKTAR: ŞU ANDA TÜRKİYE İLE UKRAYNA ARASINDA 30’DAN FAZLA PROJE VAR

SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapsamında, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın moderatörlüğünde "Türkiye - Ukrayna Savunma Sanayii İş Birliği" paneli düzenlendi.

Panelde konuşan Bayraktar, son 4-5 yılda Türkiye ile Ukrayna arasında yapılan anlaşmaların sayısına bakıldığında önemli bir artış olduğunu belirtti.

İki ülke arasında yüksek düzeyde eğilim olduğuna işaret eden Bayraktar, "Şu anda Türkiye ile Ukrayna arasında 30’dan fazla proje var. Bu ilişki, tek taraflı değil, tamamlayıcı bir ilişki. Her iki ülkeye de fayda sağlıyor." dedi.

KAYNAK: SPUTNIK, AA
YORUMLAR 1
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar ukraynadaki siha uslerini fuzelerle vurabilir havalimanini dikey kalkan siha yapmaliyiz havadan havaya fuze atmayiz uçaklari siha lari vurabiliriz gelişmesi lazim lazer kalkan da olabilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor