Merkel'i taklit eden ikizi: Ben de emekli olacağım

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, 26 Eylül'de düzenlenen seçimlerin ardından emekli olacağını duyurmuştu. Merkel'e benzerliği ile ün kazanan Ursula Wanecki de Merkel'in yolundan giderek, kendisinin de emekli olacağını açıkladı.

Merkel'i taklit eden ikizi: Ben de emekli olacağım
Merkel'i taklit eden ikizi: Ben de emekli olacağım
GİRİŞ 13.11.2021 10:57 GÜNCELLEME 13.11.2021 11:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ursula Wanecki, 16 yıldır profesyonel olarak Merkel'i canlandırıyor. Almanya'nın mizah şovlarından market açılışlarına, doğum günlerinden açılışlara "Merkel taklidi" ile görev alıyor. Asıl işi vergi danışma yardımcılığı olan Wanecki, Merkel taklidini hobi olarak niteliyor. Wanecki'nin yapacağı son taklit Merkel'in emekliliği olacak. 65 yaşındaki Wanecki bu yorucu hobiyi Merkel'in görevden ayrılışı ile birlikte sonlandırmayı planlıyor.

"OJE SÜRMEYİ ÖZLEDİM"

Son yıllarında dış görünüşünü Merkel'e benzetmek için özen gösteren Wanecki, artık böyle bir zorunluluğu olmayacağı için mutlu:

"En çok beklediğim şey, tekrar oje sürmek ve büyük küpeler takabilmek, Merkel'in asla yapmadığı bir şey. Ancak blazer ceketleri bıraksam da insanların bir süre daha bana 'Hallo Angie' diye bağırmayacağı anlamına gelmiyor. Bir süre halkın bilincinden kaybolmayacak."

AKSAN YÜZÜNDEN "SESSİZ BAŞBAKAN"

Wanecki, Merkel taklidi yapmak için neredeyse hiç efor sarf etmediğini, Blazer ceket giymesinin sokaktakiler için yeterli olduğunu dile getiriyor. Ancak Wanecki, uzun yıllar Almanya'da yaşıyor olsa da Polonya'da doğduğu için Almancayı da hafif bir aksanla konuşuyor. Dolayısıyla taklidi kusursuz hale getirmek için jestleri, mimikleri ve dış görünüşü kullanıyor:

"Bu nedenle, zorunlu olarak sessiz bir başbakanım. Limuzinle bir yere varıyorum, kırmızı halıda yürüyorum, ellerimi onun marka eşkenar dörtgen pozisyonunda tutuyorum, insanlar şok içinde izliyor. Ama ağzımı açar açmaz sır ortaya çıkıyor. Bazen Vladimir Putin ile konuşmak için çok zaman harcadığımı ve aksanının silindiği konusunda şaka yapıyordum. Bu neredeyse her zaman güldürür."

Merkel'in kendi yaptığı işten haberdar olduğunu ve olumlu bulduğunu söyleyen Wanecki, Şansölye'nin kitabını imzalayarak kendisine gönderdiğini dile getiriyor.

YORUMLAR 2
  • Cikcikkuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaybolan kardeşi olabilir .incelenmesini arz ederim nokta
    Cevapla
  • İstanbul 2 yıl önce Şikayet Et
    NSU KATİLİ MERKEL Almanyan İn son resmi katili olarak yüzlerce türkün ve ortdoğunun kanına girip tarihe gömülüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar