64 kişinin vahşice öldürüldüğü ABD katliamı 2 yıl sonra ortaya çıktı

ABD'nin Orta Doğu'daki kanlı tarihine bir yeni katliam daha eklendi. Washington yönetiminin 18 Mart 2019’da Suriye’nin Bağuz bölgesinde kadın ve çocukları hedef aldığı ortaya çıktı. 64 sivilin öldüğü katliam 2,5 yıl sonea NYT ortaya çıkardı

64 kişinin vahşice öldürüldüğü ABD katliamı 2 yıl sonra ortaya çıktı
64 kişinin vahşice öldürüldüğü ABD katliamı 2 yıl sonra ortaya çıktı
GİRİŞ 15.11.2021 12:05 GÜNCELLEME 15.11.2021 12:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak, Afganistan ve son olarak Suriye... Hepsinin ortak kaderi ABD tarafından katliamlara maruz bırakılması oldu. El kaide bahanesiyle Afganistan'ı, nükleer silah bahanesiyle Irak'ı talan eden ABD, son olarak DEAŞ'ı bahane ederek Suriye'ye girdi. sayıları milyonları bulan sivilin ölümünde en büyük pay sahibi olan aktörlerden biri haline gelen ABD'nin Suriye'nin Bağuz kentinde gerçekleştirdiği bir katliamı, 2 buçuk yıl sonra New York Times gazetesi ortaya çıkardı.

64 SİVİL VAHŞİCE KATLEDİLDİ

Tarihlerin 18 Mart 2019'u gösterdiği günlerde ABD'nin, Suriye’de DEAŞ’a karşı yürüttüğünü iddia ettiği operasyonlar sırasında, kadın ve çocuklardan oluşan 64 kişilik sivil gruba hava saldırısı düzenlediği ortaya çıktı.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinde yer alan haberde, ABD Hava Kuvvetleri’nin, 18 Mart 2019’da Suriye’nin Bağuz bölgesinde kadın ve çocukları hedef aldığı belirtildi. Haberde, ABD insansız hava araçlarıyla yeri tespit edilen grubun üzerine daha sonra F-15E tipi savaş uçaklarıyla 2 tondan fazla bomba bırakılması sonucu yaşamını yitiren 80 kişiden 64’ünün sivil olduğu vurgulandı.

DOSYALAR GİZLENDİ

Bağuz saldırısı, DEAŞ’a karşı savaş sırasında en büyük sivil kaybın verildiği olaylardan biriydi ancak ABD ordusu tarafından hiçbir zaman kamuoyuna açıklanmadı.

Askeri yetkililer, neredeyse her adımda, soruşturulması gereken bu savaş suçunu gizledi. Ölü sayısı küçümsendi, belgeler sümen altı edildi, raporlar ertelendi ve olay gizlilik sınıfına alındı. Patlama alanı da ABD liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından buldozerlerle düzlendi.

2 TONLUK "MEŞRU MÜDAFA"

New York Times'ın haberi ile ortaya çıkan gerçekte, ABD'nin 2 tonluk bomba yağdırdığı 64 sivil, kadın ve çocuk DEAŞ bahanesiyle vahşice katledildi.

Aylar süren gizli belge ve raporların incelenmesi sonucu saldırının ayrıntılarına dair bulgular ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’na (CENTCOM) gönderildi. Bunun üzerine saldırıyı ilk kez kabul ederek 80 kişinin yaşamını yitirdiğini duyuran CENTCOM, söz konusu operasyonda 16 DEAŞ savaşçısı ile 4 sivilin öldürüldüğünü belirtti. Diğer 60 kişinin, “DEAŞ’ın kontrolündeki bölgelerde kadın ve çocukların bazen silaha sarılmaları nedeniyle sivil olup olmadıklarının bilinmediğini” savunan Komutanlık, “meşru müdafaa” diyerek katliama arka çıktı.

EN SON AFGANİSTAN'DA GERÇEKLEŞTİRDİLER

Amerikan ordusu, Afganistan’dan çekilme sürecinde de “içerisinde DEAŞ militanlarının bulunduğu” iddiasıyla Kabil Havaalanı yakınlarındaki bir eve saldırı düzenlemişti. 29 Ağustos’ta gerçekleştirilen saldırıda aynı aileden 7’si çocuk 10 Afgan sivil hayatını kaybetmiş, ölenlerin ise DEAŞ’la bağlantılarının olmadığı ortaya çıkmıştı. CENTCOM da yaşamını yitirenlerin “tamamen sivil vatandaşlar” olduğunu itiraf etmişti.

KAYNAK: NEW YORK TİMES
YORUMLAR 3
  • AKIN VAROL 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hesabı sorulmayacak mı bu haçlı şeytanlarına???
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 2 yıl önce Şikayet Et
    Zalimlerin hesabı sorulacaktır Allah'ın izniyle! Yeterki biz ve biizm gibi İslam dunyasini düşünen devletlerin sayısı artsın mazlumun akan gözyaşını dindirecek olan Türkiye ve dostlaridir Allah'ın izniyle! Çok güçlü olmalıyız ki ABD Rusya Çin hepsine meydan okuyalım!
    Cevapla
  • akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım bu mazlumların ahı ahirete kalmasın, bu soysuzların sefilliklerini rezilliklerini alemi cihana göster YARABBİ.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"
CHP yandaşının ‘anket’ yalanı elinde patladı! Anket şirketinden Saymaz’a cevap gecikmedi!