Azerbaycan'la çatışma! Ermenistan Rusya'yı yardıma çağırdı, ateşkes sağlandı

Ermenistan Hükümeti, 29 Ağustos 1997'de yapılan ''Savunma Anlaşmasına'' dayanarak Rusya'dan sınırların korunması için yardım istedi. Erivan, tarihi Azerbaycan toprağı olan Zengezur'un kaybedilmesinden korkuyor.

GİRİŞ 16.11.2021 16:50 GÜNCELLEME 17.11.2021 08:31
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Dağlık Karabağ'da son haftalarda sıklıkla Azerbaycan cephe hatlarına saldırı düzenleyen ve ateşkesi ihlal eden Ermenistan, bugün Rusya'dan resmen yardım istedi.

Rus devlet ajansı TASS'ta yer alan habere göre Ermenistan Hükümeti, 29 Ağustos 1997'de yapılan ''Savunma Anlaşmasına'' dayanarak Rusya'dan sınırların korunması için yardım istedi. Erivan, tarihi Azerbaycan toprağı olan Zengezur'un kaybedilmesinden korkuyor.

AZERBAYCAN ORDUSU KARŞILIK VERDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, iki ülke sınırının Laçın istikametinde Ermenistan askerlerinin Azerbaycan mevzilerine top atışlarıyla saldırdığını duyurdu. Bu saldırılarda 2 Azerbaycan askeri yaralandı. Açıklamaya göre; Azerbaycan ordusu anında karşılık verdi. Bu sebepten ötürü Ermenistan'a ait tanksavar ve havan topunun imha edildi.

Bunların yanında Azerbaycan ordusu, sınır hattında bulunan Ermenistan ordusuna ait çok sayıda mevziyi de yok etti.

ERMENİSTAN TARAFINDA AĞIR ZAYİAT VAR

Ermeni haber ajansı, çıkan çatışmalarda şu ana kadar çok sayıda Ermeni askerinin öldüğünü, yaralandığı ve esir alındığını aktardı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı ise, sadece 4 askerin yaralandığını belirtti.

SAVUNMA BAKANLIĞI DUYURDU: PANİKLE KAÇIYORLAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklama, Ermenistan askerlerinin panik içinde yerlerini terk ettiğini duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan birliklerinin Ermenistan askerlerinin karşı saldırısını geri püskürttüğü ve devlet sınırındaki tüm muharebe faaliyetlerinin Azerbaycan birlikleri tarafından izlendiği yer alırken, Ermeni askerlerinin korku ve panik içinde mevzilerinden ayrıldığı ve askerlerin kendi içinde çatışma yaşadığı da ifade edildi. Ermenistan ordusunun askeri teçhizatlarının imha edildiğinin belirtildiği açıklamada, bölgedeki durumun Azerbaycan Ordusunun kontrolü altında olduğu aktarıldı.

Bakanlık, sınırdaki gerginliğin sorumluluğunun Ermenistan’da olduğunu yinelerken, bir grup Ermeni askerinin de esir olarak alındığını açıkladı.

ATEŞKES SAĞLANDI

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan’ın, sınırlarındaki durumu istikrara kavuşturmaya yönelik adımlar attığı belirtildi. Açıklamada, "Şu anda Karakilise’de çatışmalar durdu, durum normale döndü ve kontrol altında" denildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, "Rusya'nın ara buluculuğuyla, saat 17.30 itibarıyla Azerbaycan-Ermenistan sınırında ateşkes ilan edilmiştir" ifadesine yer verildi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 100
  • Felsefe 2 yıl önce Şikayet Et
    Dinciler dinsizler fasistler koministler dünyaya hic huzur verdimi
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada sermayede,silahda,sanayide İslam ülkeleri lider olursa dünyada huzur olur.Aksi takdirde kan,gözyaşı ve zulüm bitmez.
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Biryandan bizle normalleşme peşindeler diğer yandan Azerbaycan mevzilerine taciz atışı yapıyor.Azeri ordusunun karşılık vermesiyle savaş havası görüntüsü oluşturup Rusyayı olaya taraf yapmak asıl amaç bu.Rusya oradan çekilsin ermenistanın tacizi ve şımarıklığı biter.
    Cevapla
  • Kızıl elma 2 yıl önce Şikayet Et
    Haşşöyle
    Cevapla
  • sakaryali 2 yıl önce Şikayet Et
    erivandan da olacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele