Avrupa yeniden kapanıyor! 20 gün sokağa çıkma yasağı

Kovid-19 vakalarının arttığı Avrupa'da sert kısıtlamalar alınmaya başlandı. Avusturya ülke genelinde 20 gün sürecek sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklarken, Almanya ise aşısızlara toplu taşıma yasağı getirdi.

GİRİŞ 19.11.2021 18:36 GÜNCELLEME 19.11.2021 18:36
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Avusturya'da artan Kovid-19 vakaları nedeniyle 20 gün süresince ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ülke genelinde 1 Şubat 2022'den itibaren geçerli olacak şekilde aşı zorunluluğunun yürürlüğe girmesi için de çalışmalar başlatıldı.

Almanya'da alınan yeni karara göre; önümüzdeki haftadan itibaren yalnızca aşılanmış ve testi negatif olan veya Kovid-19 geçirmiş olanların toplu taşıma araçlarını kullanabileceği açıklandı.

Fransa'da 65 yaş üstü vatandaşlar ile riskli gruplarda üçüncü doz aşısını olmayanlara aşı kartı verilmeyecek.

Çekya'da restoran, bar gibi mekanlarda aşılanmış ya da Kovid-19 geçirmiş olma şartı aranacak. Negatif PCR testi kabul edilmeyecek.

İtalya'da "yeşil paso" olarak bilinen Kovid-19 sağlık kartı uygulamasını sıkılaştırdı. Bütün taksi sürücülerinin yeşil pasosu olacak ve yolcularından sağlık kartını göstermesini isteyecek. Yolcu sayısı da iki kişi ile sınırlı olacak.

Hollanda'da bar ve restoranların akşam saat 8'de kapanması talimatını verdi.

ALMANYA'DA 3G KURALI

Covid-19 salgınında dördüncü dalgayı yaşayan Almanya’da yeni enfeksiyon koruma yasası, Meclis’te kabul edildi. Ülke genelinde toplu ulaşımda ve iş yerinde 3G (aşı, hastalığı atlatma ya da test) kuralı uygulanmasını öngören düzenlemeye göre, ülke çapında "kapanma" kararı alınmayacak, karar eyalet yönetimlerine bırakılacak.

Almanya’da koalisyon görüşmelerini sürdüren Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından salgınla mücadele için hazırlanan enfeksiyon koruma yasası, Federal Meclis'te oy çokluğu ile kabul edildi. Yapılan oylamada 398 "evet", 254 "hayır" oyu kullanılırken, 36 milletvekili ise "çekimser" kaldı.

Salgınla mücadelede kısıtlamalara yasal dayanak sağlayan ve 25 Kasım'da süresi dolacak olan düzenlemenin yerine geçecek olan yasal düzenlemenin yürürlüğe girebilmesi için, Eyalet Temsilcileri Meclisi'nde (Bundesrat) de onaylanması gerekiyor. Yasa, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in imzalamasının ardından yürürlüğe girecek.

ULUSAL KAPANMA OLMAYACAK

Yeni yasal düzenlemeye göre, genel kapanma kararı ve mağazaların, dükkanların, okulların kapatılması kararı alınmayacak. Bu konuda her eyalet yönetimi, kendi kararını alabilecek. Ancak iş yerinde ve toplu taşıma araçlarında 3G (aşı, hastalığı atlama ya da test) kuralı ülke çapında geçerli olacak.

Ayrıca ülke çapında hastane ve bakım evi çalışanlarına ve ziyaretçilere, negatif test sonucu ibraz etme zorunluluğu getirilmesi planlanıyor.

SAHTE BELGENİN CEZASI AĞIR OLACAK

Düzenleme ayrıca, Covid-19 test sonucu ile Covid-19 geçirdiğine ya da aşı olduğuna dair sunulan belgelerde sahtecilik yapanlara ağır cezalar içeriyor. Bu kapsamda sahte belgeleri hazırlayanlara ya da örgütlü olarak sahtecilik yapanlara 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası vermesi planlanıyor. Alman polisi bu tür sahte belgelerin 400 Euro'ya kadar satılabildiğini belirtirken, belgede sahteciliğin Almanya'da büyük bir sorun haline geldiği ifade ediliyor.

MERKEL İLE SCHOLZ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Federal Meclisteki oylamanın ardından 16 eyalet başbakanı ile görüşen Başbakan Angela Merkel, kurulması beklenen SPD, Yeşiller ve FDP trafik koalisyonunun başbakan adayı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenledi. Merkel, ilkbahara kadar aşıya ek olarak, yeni enfeksiyon sayısını azaltmak ve enfeksiyon oranını yavaşlatmak için daha fazla koruyucu önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Eyalet başbakanlarının 2G (aşı ya da hastalığı atlatma) kuralının ülke genelinde uygulanması konusunda anlaştıklarını vurgulayan Merkel ayrıca, 2G kuralının gelecekte spor etkinlikleri için de geçerli olması gerektiği konusunda hemfikir olduğunu kaydetti.

SON 24 SAATTE REKOR VAKA!

Almanya'da son 24 saatte kayıtlara geçen 65 bin 371 yeni vaka, salgının başlangıcından bu yana 1 günde kaydedilen en yüksek vaka sayısı oldu. Toplam vaka sayısı da 5 milyon 195 bin 321’e ulaştı. Korona virüs nedeniyle son 24 saatte 264 kişinin hayatını kaybettiği Almanya’da toplam can kaybı sayısı ise 98 bin 538’e yükseldi. Ülke genelindeki aktif vaka sayısı 41 bin 900 olarak açıklanırken, 1 hafta içinde virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 280 bin 161 olarak kayda geçti. Yoğun bakım servislerinde tedavi gören hasta sayısı 3 bin 296 olarak açıklanırken, hastaların bin 672’sinin solunum sistemine bağlı olduğu ifade edildi.

83 milyon nüfuslu Almanya'da ülke genelinde 27 Aralık’ta başlatılan aşı kampanyalarında halkın yüzde 67,6’sı iki doz aşı oldu.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 26
  • Sivas 2 yıl önce Şikayet Et
    pazarin derbisinde 52000 bilet satilmis,maçtan bir iki gün sonra istanbulun vakasina bakin artik.....
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun ülkemiz bağımsız bir ülke. Şirketlerden talimat alan ülkemsi gibilerden değiliz. bu ülkeler kendilerini bitirmişlerdir.
    Cevapla
  • Zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da verilen tüm sayilar yalan. Insanlara asi zorunlulugu getiremedikleri icin insanlari zorlamanin degisik yollari bunlar. Hastanede yatanlarin yarisinda cogu tüm asilarini olanlar. Suan ölenlerin bile bir cogu asili. Dünyada olan olaylar bir gün ayni fetö nün yaptigina benzeyen baska bir versiyonu oldugunu yasanlar görecekler. Tabiki yasama imkanimiz olursa. Bir cok futbolcu hic bir rahatsizligi olmadigi halde spor sahalarinda kalp krizi geciriyor ve bunlar saklaniyor. O kadar insanlarin sagligini düsünseydiler ickiyi ve sigarayi yasaklardilar ya da kenevirin satilmasi yasagini kaldirmak istemezdiler.
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi Fitne, kardes.....
    Cevapla
  • Bilir 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Zaten Geberiyor Salam Nesili Kalmadi Kalanlarida Alkol Uyusturucu Öldürüyor Yani 30yil Sonra Avrupa Yok Orta Asya Ve Afrika Kalacak Yazin Bir Kenara Lazim Olur Bu Sözlerim Bilim Sebekleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?