Anti-tank füzeleri Rusları tedirgin ediyor!

Türk SİHA'larının özellikle tanklara ve zırhı araçlara karşı elde ettiği üstünlük, Rusları olası bir savaş senaryosuna karşı tedirgin ediyor. Javelin ve MAM-L'ye karşı kendilerini korumaya çalışan Ruslar, anti tank füzelerini araştırıyor.

Anti-tank füzeleri Rusları tedirgin ediyor!
Anti-tank füzeleri Rusları tedirgin ediyor!
GİRİŞ 24.11.2021 17:21 GÜNCELLEME 24.11.2021 17:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin "oyun değiştirici" olarak dünyaya adını duyuran SİHA'ları, tanklar ile yapılan savaşlardaki eksiklikleri ortaya koydu. Özellikle yeni nesil anti tank füzesi olarak da sahada başarıyla kendini gösteren yerli üretim MAM-L mühimmatı sahada adeta zırhlıların korkulu rüyası oldu.

Ukrayna ile sınırda gerilim sürerken Rusya zırhlı araçları ve tanklarını korumak için özel sistemler üzerinde çalışıyor.

RUSLARDAN TANK KORUMA ÇALIŞMALARI

Rus işgali altında bulunan Kırım’da çekildiği belirtilen videoya göre Rus ordusuna ait T-72B3 tankının taretinin üzerine kafes zırh benzeri bir yapının monte edildiği ve sahaya gönderildiği anlaşılıyor. Rusya’nın amacının tanklarını tepeden (top attack) gelebilecek saldırılara karşı bu tankları korumak olduğu belirtiliyor.

Rus tanklarına yönelik olarak Ukrayna’da havadan gelebilecek tehditler arasında ise hem Ukrayna’nın Amerika’dan tedarik ettiği FGM-148 Javelin füzesi hem de Bayraktar TB2 SİHA’lardan atılabilen Roketsan üretimi olan MAM-L/C mühimmatları yer alıyor.

KAYNAK: SAVUNMA SANAYİ ST
YORUMLAR 4
  • izmir♡van 2 yıl önce Şikayet Et
    pazarlık yapılabilir rusya 1 suriye den 2 libyadan 3 kırımdan 4 başta çeçenistan sonra orta asyadan 5 afrikadan olmak üzere, türkiyenin önünden çekilmesi lazım..
    Cevapla
  • Pilot50 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusların çokta tedirgin olacağını sanmıyorum, Rusya Ukraynayı ezer geçer
    Cevapla
  • İslam Sancağı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk SİHA'ları Rus'u maymun etti.
    Cevapla
  • Kılıççı Fevzi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ardışık patlamalı çift çekirdekli Mam-L üretmenin vakti gelmiş inan bana...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor