Belarus-Polonya sınırında göçmenler AB'ye geçmek için sınırı zorluyor

Belarus-Polonya sınır boyunda Avrupa'ya göçme arayışında olanlarla Polonya güvenlik güçleri arasında gerginlik sürerken, Polonya güvenlik güçlerinin sınıra yaklaşanlara biber gazı ve otomatik silahla müdahale ettiği bildirildi

Belarus-Polonya sınırında göçmenler AB'ye geçmek için sınırı zorluyor
Belarus-Polonya sınırında göçmenler AB'ye geçmek için sınırı zorluyor
GİRİŞ 24.11.2021 18:02 GÜNCELLEME 24.11.2021 18:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çoğunluğu Irak'tan Belarus'a vize alarak gelen gruplar, bu ülkenin sınır boylarında Avrupa Birliği (AB) sınırlarına Polonya üzerinden girmeye çalışıyor.

Belarus Devlet Sınır Komitesinden bir video ile yapılan açıklamada, Belarus-Polonya sınırında durumun gergin olduğu belirtilerek, Polonya güvenlik güçlerinin sınırı geçmeye çalışanlara biber gazıyla müdahale etmeye devam ettiği aktarıldı.

Gece Belarus-Polonya sınırına 2 göçmenin mülteci statüsü ile ilgili bilgi almak için yaklaştığı aktarılan açıklamada, bu esnada hiçbir agresif davranış göstermeyen ve barışçıl çağrılarda bulunan bu kişilere Polonya güvenlik güçlerinin biber gazı sıktığı belirtildi.

Bir diğer olayın ise yine gece yarısı yaşandığı ifade edilen açıklamada, AB sınırlarına Polonya üzerinden girmek isteyen bir gruba Polonya güvenlik güçlerinin otomatik silahlarla ateş ederek müdahalede bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, Belarus güvenlik güçlerinin olası provokasyonların bastırılması için bölgeyi kapattığı bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Belarus hükümetinin ayırdığı geçici kapalı alanda göçmenlere insani yardımlar devam ediyor.

Belarus Kadınlar Birliği, kapalı alanda yaşayanlar için Belarus halkının yardımlarıyla sağlanan 1500 civarında elbise dağıttı.

Lojistik merkezinin yakınında bulunan ormanlık alanda Belarus ordusu tarafından kurulan askeri banyo kullanıma girdi.

Uzun süredir yıkanamayan göçmenler arasında önce kadın ve çocuklar, sağlık kontrolleri yapılarak gruplar halinde banyoya alındı.

Belarus-Polonya sınırında 8 Kasım'dan bu yana, Avrupa’ya göçme arayışıyla çoğunluğu Irak ve Suriye'den gelerek Belarus üzerinden Polonya’ya geçmeye çalışan kişiler ormanlık alanda kendi kurdukları kampta ve sınır önünde bekleyişini sürdürüyordu.

Bir süre önce bu kişiler sınır boyunda kurdukları kampı tamamen boşaltarak, Belarus hükümetinin bölgedeki hazırladığı kapalı alana geçmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    avrupa nın bize anlattığı insan hakları sınırdaki 2 bin kişi için geçerli değil mi ?
    Cevapla
  • Mnnn 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa sömürdü ülkelerinş talan ettiler insanlarda kaçıyor.Göçmen istemiyorlarsa savaşları durdurup ülkelerini kalkındırmalarına yardımcı olsunlar .
    Cevapla
  • Delii 2 yıl önce Şikayet Et
    Demokrati ve insan haklarının ayaklar altında ezildiğı yer Avrupa sınırı. Biz yapmış olsak dünyayı ayaklandırırlar bunlar. Sadece üc beş bin mülteçiyle baş edemediler. Bizde milyonları misafir ediyoruz. Çok ilginç
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu araplar ne pis milletmiş vatan kavramı 0.
    Cevapla
  • Yahya 60 2 yıl önce Şikayet Et
    Tıpki bizim ülkemize gelen suriyeliler gibi, adamların vatanları olsaydı başka ülkelere kaçmazlardı. Peki vatanları niye yok? çünkü kendi kafa yapıları ve anlayış tarzları yüzünden, ve bu kafa yapılarıyla avrupa'ya gidip ileriki nesillerde avrupayıda suriyeye veya ırağa benzetmeye çalışacaklar, türkiyenin bu konuda dikkatli olması gerekiyor, Suriyeyi bu hale getirenler de suriyeli bizim ülkemize kaçan da suriyeli, yarın öbür gün mecliste söz hakkına sahip olurlarsa ve arapların hızlıca çoğaldıklarına bakılırsa acilen dikkatli olmamız gerekir.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    istanbul søzlesmesi bu kadin cocuklara gaz cop ates etme tecavuz øldurme suya atma kadin cocuklara verilen deger avrupa bu adamlarin ulkesini maf et petrol madenleri al sonra bakmam ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması