Brüksel'de Uber'in taksi uygulaması kapanacak

Brüksel'de üst mahkeme, akıllı telefon uygulamasıyla alternatif taksi hizmeti sunan Uber'in faaliyetinin durdurulmasına hükmetti.

Brüksel'de Uber'in taksi uygulaması kapanacak
Brüksel'de Uber'in taksi uygulaması kapanacak
GİRİŞ 25.11.2021 02:59 GÜNCELLEME 25.11.2021 03:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Belçika basınına göre, Brüksel Temyiz Mahkemesi, 2015'te Uber aleyhine verilen alt mahkeme kararını onadı.

Mahkeme, telefon uygulamasıyla alternatif taksi hizmeti sunan Uber'in Brüksel'deki faaliyetinin durdurulmasına ve sürücülerin uygulamayı kullanarak çalışamayacağına karar verdi.

Karara ilişkin açıklamada bulunan Uber Belçika Başkanı Laurent Slits, mahkeme kararı sonucunda Uber ulaşım uygulamasının 26 Kasım cuma akşamından itibaren kullanılamaz hale geleceğini ifade etti.

Uber'in Brüksel'de yaklaşık 2 bin lisanslı sürücüsü bulunduğunu aktaran Slits, çalışanların gelir elde edemeyeceğini ve bundan derin endişe duyduklarını belirtti.

Slits, söz konusu mahkeme kararının akıllı telefonlardan önceki dönemde hazırlanmış ve artık hükmü kalmamış mevzuatlara göre alındığına işaret ederek, hükümetin 7 yıldır söz konusu mevzuatı güncellemediğini kaydetti.

Uber, Brüksel'de profesyonel lisans sahibi sürücülerle çalışıyordu

ABD firması Uber, Brüksel'de 2014'te faaliyete başlamış ve o dönemde lisansı olmayan özel araç sahibi kişilerle çalışıyordu.

Brüksel Mahkemesi, 2015'te Uber'in taksicilik hizmeti vermek için gereken şartları karşılamadığına ve yasa dışı olduğuna hükmetmişti.

Söz konusu kararın ardından Uber, Brüksel'de profesyonel lisans sahibi sürücülerle çalışmaya geçmişti.

Brüksel'de Uber sürücüleri, şehrin taksi mevzuatının güncellenmemesi ve durumlarının belirsizlik içinde bırakılması nedeniyle sıklıkla protesto düzenliyor.

Brüksel'de yaklaşık 2 bin Uber ile 1200 civarında taksi ulaşım hizmeti sunuyor.

Yoğunluğa göre fiyatı değişmekle birlikte Uber, genellikle taksilerden daha uygun fiyatla ulaşım imkanı sağlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Uber taksileri çoğu bulunduğu şehri bilmiyor.internet kesilse 5 saat yolcu işinden veya önemli görevden mahrum olabilir!!! Bir taksi şoförüne. Verilmesi gereken ders ve kurs olmalıdır.bulunduğu şehri iyi bilmesi yolların ezberinde olması şart.bu uberyanlar. Yolu telefona bakıyor şehir merkezinden 3 km ötedeki bir ismi meşhur olan yere bile...bir şoför kendi çalıştığı şehri kabaca kesin bilmelidir.biraz detay aksi sorunludur.
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru karar . Uber bir ajanlık sistemi olduğu ispatlandı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz