Erdoğan'ın Ukrayna önerisi sonrası Rusya'dan Türkiye'ye ılımlı mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ukrayna'yla yaşanan krizde Türkiye'nin arabulucu olabileceği çıkışını değerlendiren Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, "Erdoğan ve Putin, Türkiye'nin Donbass'ta arabuluculuk önerisini konuşabilir" dedi.

Erdoğan'ın Ukrayna önerisi sonrası Rusya'dan Türkiye'ye ılımlı mesaj
Erdoğan'ın Ukrayna önerisi sonrası Rusya'dan Türkiye'ye ılımlı mesaj
GİRİŞ 01.12.2021 13:36 GÜNCELLEME 04.12.2021 05:57
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan krizde arabulucu olabileceklerini söylemişti:

"Burada bizim tavrımız belli. Biz özellikle başta Kırım Türkleri ile alakalı yaklaşım olmak kaydıyla, bölgede bir barışın egemen olmasından yanayız. Dost Rusya’yla ve özellikle Sayın Putin'le bu tür konuları bu şekilde müteaddit defalar görüştük, görüşüyoruz. Temennimiz odur ki bu bölge savaşın egemen olduğu bir bölge olmasın. Bu bölge barışın hakim olduğu bir bölge olarak geleceğe yürüsün. Bu konudaki tavrın olumlu istikamette gelişmesi arzumuzdur. Bununla ilgili arabuluculuk olur, kendileriyle bu konuyu görüşmek olur, gerek Ukrayna'yla gerek Sayın Putin'le bu görüşmeleri geliştirerek inşallah bunun çözümünde bizim de bir payımızın olmasını isteriz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'ye gideceği tarihi duyurdu: Şubat'ta iade-i ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya arabuluculuk önerisi

Başkan Erdoğan'ın teklifi büyük yankı uyandırdı! Ukrayna'dan ilk açıklama!Erdoğan'ın arabuluculuk teklifine Ukrayna'dan destek

Erdoğan'ın açıklamalarına Ukrayna'nın ardından Rusya'dan da olumlu cevap geldi.

"ERDOĞAN VE PUTİN BU KONUYU KONUŞABİLİR"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, cuma günü telefon görüşmesi yapacağı açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'nin Donbass'ta arabulucu olma önerisini konuşabileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

"TÜRKİYE İLE ARAMIZ ÇOK POZİTİF"

Erdoğan ile Putin ve kendisi ile Çavuşoğlu arasındaki ilişkilerin çok pozitif olduğunun altını çizen Lavrov, "Önemli uluslararası sorunlardaki bir dizi görüş ayrılıkları tüm ciddiyetini korurken, bu görüş ayrılıklarına ve bu sorunlarla daha etkili şekilde nasıl başa çıkılacağına dair istişareler, her zaman dostane, açık ve karşılıklı saygıya dayalı şekilde gerçekleşiyor" diye konuştu.

"ÇAVUŞOĞLU'YLA GÖRÜŞECEĞİM"

Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla yarın (2 Kasım) Stockholm'de Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında bir görüşme yapacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli, Türk Dünyası Haritası ile poz verdiCumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli, Türk Dünyası Haritası ile poz verdi

Erdoğan ve Bahçeli'nin poz verdiği harita zorlarına gitti: Bu kare çok kışkırtıcıErdoğan ve Bahçeli'nin poz verdiği harita Yunan basınının zoruna gitti: Bu kare çok kışkırtıcı

Bahçeli'nin hediye ettiği tabloya Rusya'dan açıklama geldiBahçeli'nin hediye ettiği tablo için Kremlin'den açıklama

"TÜRK DÜNYASI HARİTASI KORKULACAK BİR ŞEY DEĞİL"

Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk dünyası haritasıyla poz vermesini değerlendiren Lavrov, Türkiye'nin Türk Devletleri Teşkilatı kurduğunu ve Kazakistan'da bir zirve yapıldığını anımsatarak şu ifadeleri kullandı:

"Rusya buna normal bakıyor ve burada kültürel süreçler ve dilsel geleneklerin desteklenmesi söz konusuysa bunda korkulacak bir şey olmadığını düşünüyor. Eğer sizin duyduğunuz ancak bizim henüz teyit etmediğimiz askeri işbirliği boyutları söz konusu olursa, elbette bu fayda sağlamaz. Bunun Türkiye'nin ve Türk Devletleri Teşkilatı'ndaki partnerlerinin çıkarına olduğunu düşünmüyorum. Liderler telefonla konuşacak, ben de yarın Stockholm'de AGİT toplantısı çerçevesinde Türk Dışişleri Bakanı ile görüşeceğim. Bu konuları açıkça, şeffaf bir şekilde istişare edeceğiz. Çıkar dengesinin gözetilmesi gereken sorunları ve açıklamaları adil bir şekilde ortaya koymalıyız."

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 20
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizm " Kırım/Ukrayna konusu ile Rusyayi" " Gùney Azerbaycan soylemi ile Irani" "Uygur Turkleri soylemi ile Çini" sıkıştirmaya çalisiyorlar. Arka planda da " TURKIYEYI RUSYA,ÇIN VE IRAN'LA DALAŞTIRMAK"..Turkiye bu konulari ele alirken " Emperyalizmin degirmenine su taşiyan KIYAKÇI" pozisyonda olmamalidir. Emperyalizminde korkusu zaten budur.Elbet birgùn bu konular masaya getirileecektir. Ama bu MILLI bir bakis açisi ile olacaktir
    Cevapla
  • Ercan Arın 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha savunmamızı güçlendirip nükleer silahınızı da yaparsak bunların topunun dalağını alırız
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve ab rusyaya dalmaya türkiyesiz cesaret edemez.rusya suriyeyi türkiye bırakıp cıksın türkiyede ukranyada rusyaya destek versin.
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Attarimi oynuyon misafir rumuzlu Cocuk yas 5 varmi
    Cevapla
  • Hayret bi şey yaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam
    Cevapla
  • sado 2 yıl önce Şikayet Et
    kehanetler gercek oluyor ülkeler bize verilecek.türk yüzyılı yeşil dünya.
    Cevapla
  • Kasao 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ukraynanın tamamını 1 haftada işgal eder. Ukrayna kendini birşey sanıyor. Tabi sonucu Allah belirler o ayrı bir mesele.
    Cevapla
  • İskender 2 yıl önce Şikayet Et
    Moskof zalimi kirli ellerini çevremizden bi çeksin sonra mültecilerin masrafını fazlasıyla karşılasın, yahut kendi alsın. İçinde ki Türklere haklarını tahsil etsin, ve ordudan çıkarsın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...