Çin’de bugün iki yeni yüksek hızlı tren hattı hizmete giriyor

Kısa bir süre önce Laos seferleri başlayan Çin’de bugün de iki yeni yüksek hızlı tren hattı sefere başlayacak.

Çin’de bugün iki yeni yüksek hızlı tren hattı hizmete giriyor
Çin’de bugün iki yeni yüksek hızlı tren hattı hizmete giriyor
GİRİŞ 06.12.2021 16:18 GÜNCELLEME 06.12.2021 16:18

Çin’in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Mudanjiang kenti ile Jiamusi kentini birbirine bağlayacak olan Mudanjiang-Jiamusi demiryolu hattı, ülkenin en doğusundaki yüksek tren hattı olacak. 

HIZLI TREN SEFERE BAŞLIYOR

China Railway Harbin Group Co., Ltd. firmasının belirttiğine göre, söz konusu hat üzerinde çalışacak trenlerin hızı saatte 250 kilometre olup 372 kilometre uzunluğundaki hattın üzerinde yedi gar yerleştirilmiş bulunuyor. Yeni açılacak hat, Jiamusi ile Liaoning eyaletinin başkenti Shenyang arasındaki yüksek hızlı tren hattının bir bölümünü oluşturuyor. Rezervasyon ve bilet satışına 4 Aralık Cumartesi günü başlandı.

İkinci yüksek hızlı tren demiryolu ise Çin’in merkez eyaleti Hunan'da bulunan Zhangjiajie-Jishou-Huaihua hattı. 245 kilometre boyundaki bu hatta da yedi gar bulunuyor. China State Railway Group Co., Ltd. firması bunlardan birinin de antik bir kent olan Fenghuang’ın meşhur garı olduğunu açıkladı. Trenlerin, bu demiryolu hattı üzerinde saatte 350 kilometre hızla seyretmesi öngörülüyor. 2020 yılı sonu itibarıyla ülke 37 bin 900 kilometreden fazla yüksek hızlı tren hattına, dolayısıyla da dünyanın hizmette olan en uzun yüksek hızlı tren demiryolu ağına sahipti.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi