Son dakika haberi...Irak'ta şiddetli patlama: Ölü ve yaralılar var!

Son dakika haberine göre Irak'ın Basra kentinde patlama meydana geldiği, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

GİRİŞ 07.12.2021 12:19 GÜNCELLEME 07.12.2021 15:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Irak'ın Basra kentinde bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu şiddetli bir patlama meydana geldi.

4 ÖLÜ 4 YARALI

Basra Valisi Esad İdani, Irak resmi haber ajansı INA’ya yaptığı açıklamada, "Patlamada 4 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı." dedi.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağından yapılan açıklamada ise olayın patlayıcı yüklü bir motosikletin infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiği belirtildi.

Patlamanın gerçekleştiği alanda güvenlik güçlerince incelemelerin sürdüğü kaydedildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Basra şehrinde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınayarak Irak halkına ve hükumetine başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Irak’ın Basta şehrinde gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Irak’ın Basra şehrinde bugün gerçekleştirilen bombalı bir saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör eylemini kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, dost ve kardeş Irak halkı ve Hükümetine başsağlığı diliyoruz. Türkiye, kaynağı ne olursa olsun terörle mücadelesinde Irak halkı ve Hükümetinin yanında yer almaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • Uyan Türkiyem 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugün Saddam yaşamış olsaydı .bu durum lar çok farklı olurdu bu munafiklarlar İngiltere ABD israil
    Cevapla
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd li alçaklar Pkk yı o bölgede saklayacaklar demek ki
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Hz Hüseyin'in ŞEHADET'inden beri huzur yüzü görmedi Irak, zalim katil Moğol Hülagu ve abd vs. Ba'sü harab ül Basra, yani Basra harap olduktan sonra demektir, Irak'ın harap olması zalim katil hırsız abd'nin Irak'ı işgaliyle başladı, Irak-ı firak derler ayrılık Irak'ı demek kavuşma değil yani, zaten üçe bölünmüş durumda, abd ile iran mikserliğe devam ediyor, orada kapışıyorlar, görünen parçalanacak yıkılacak maalesef, olan zararı da bize olacak her zaman ki gibi !..
    Cevapla
  • OSMAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Eger ırak işgal edilmeseydi Reis ne yapar eder bizim himayemiz altına alirdi dun katara yaptığı gibi katar himayemizde degil ama sözümüz geçiyor, ne dolar ne petrol hepsi viz gelirdi ırak halkıda huzur bulurdu.
    Cevapla
  • esc 2 yıl önce Şikayet Et
    Osman kardeşim , ya çok gençsin, ya da çok unutkan.. Irak işgalinde, Amerikan askerlerine ülkemiz topraklarını kullanması için tezkereyi meclise kim sundu ? Hep birlikte hain ilan ettiğimiz Bülent Arınç sayesinde tezkere meclisten geçmedi Allah aşkına yahu, İncirlik'ten kalkan uçaklar Irak'lı Müslümanlar'ı çoluk çocuk ayırmadan katletti bir de bu yönden bak aynaya, ama gücümüz de yoktu Amerika'ya karşı duracak bir de bu yönü var, üzerimizden bu vebal kalkmaz
    Cevapla
  • Benden uyarmak 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben söyliyeyim ..saldırının sorumluluğunu büyük ihtimalle işid/deaş üstlenecek...?abd/israil/ pydpkk/barzani terör şirketinin suriye ve ırakı dizayn etme süreci 'nin yeni icraatları başlıyor...! Türkiye/ iran/ ırak/ suriye resmi birlik oluşturup bu süreci durdurmalı..yoksa yakın gelecekte coğrafyada barzani bölgesi gibi 3/4 yeni garnizon devletcikleri oluşacak...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!