Yarın okullar tatil mi? (8 Aralık Çarşamba) Meteoroloji lodos ve fırtına nedeniyle turuncu kodla uyardı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aktarılan bilgilere göre Antalya başta olmak üzere Güney Ege, Akdeniz İç Anadolu'nun güneyi ve doğusunda, Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'da kuvvetli rüzgar ve lodos alarmı verildi. Antalya'da gece başlayan fırtına sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam ederken uçak seferleri durduruldu. Geride geride bıraktığımız hafta oluşabilecek olumsuz koşulların önüne geçebilmek için okullar tatil edilmişti. Yaşanan son gelişmelerin ardından aileler 8 Aralık yarın okullar tatil mi? sorusuna cevap arıyor...

Yarın okullar tatil mi? (8 Aralık Çarşamba) Meteoroloji lodos ve fırtına nedeniyle turuncu kodla uyardı...
Yarın okullar tatil mi? (8 Aralık Çarşamba) Meteoroloji lodos ve fırtına nedeniyle turuncu kodla uyardı...
GİRİŞ 07.12.2021 15:32 GÜNCELLEME 07.12.2021 15:33

Saatteki hızı 123 kilometreye ulaşan fırtına ve lodos nedeniyle Antalya'da birçok ağaç devrildi. Konyaaltı Sahili'ni dev dalgalar vururken gözler okullar için alınacak karara çevrildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada Marmara ve Ege'de hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece düşüşe geçtiği bilgisini paylaşırken, akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağış için vatandaşlar uyarıldı. Mevsim normallerinin gerisinde seyreden sıcaklıklar sonrası hava durumunda yaşanan ani değişiklikler birçok senaryoyu da gündeme getirdi. Aralık ayının ikinci günü özellikle Marmara Bölgesi başta olmak üzere İstanbul, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Düzce, Yalova gibi illerde okullar için tatil kararı alınmıştı. Meteorolojinin turuncu ve sarı kodla uyarılarda bulunması sonrası endişelenen aileler ve öğrenciler Okullar tatil olacak mı? Okullar yarın tatil mi? sorularının cevaplarına ulaşmaya çalışıyor. Hava durumu nedeniyle okulların tatil olmasına o ilin valilikleri karar veriyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Vatandaşları Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'de beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada yağış ve rüzgara dikkat çekilirken Marmara ve Ege Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı paylaşıldı. 

Rüzgarın Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından ve resmi internet sitesinden ağaç, direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Fırtınanın Hızı Saatte 123 Kilometreye Ulaştı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya için turuncu kodla uyarılarda bulunmuştu. Gece saatlerinde başlayan fırtına sabahın erken saatlerinde etkisini artırarak devam etti. Fırtına sebebiyle şehirde uzun araç kuyrukları oluşurken saatteki hızı 123 kilometreye çıkan fırtına nedeniyle şehirde çok sayıda ağaç devrildi. İtfaiye ekipleri devrilme ve çatı uçması ihbarlarına karşı harekete geçerken Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar meydana geldi. Meteoroloji fırtınanın yarın sabaha kadar süreceğini açıkladı. 

Gözler Okullar İçin Valiliklere Çevrildi!

Antalya başta olmak üzere birçok ilde vatandaşlar okulların tatil olup olmayacağını araştırmaya başladı. 2 Aralık tarihinde eğitim öğretim faaliyetleri Türkiye genelinde sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Hava muhalefeti nedeniyle okullar için alınacak kararlara Milli Eğitim Bakanlığı müdahale etmiyor. Valilikler okulların tatil olup olmaması ile ilgili alınan kararları açıklıyor. Henüz Antalya veya başka bir ilde hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle okulların tatil edilmesine ilişkin bir açıklama bulunmuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!