Hindistan şokta: Genelkurmay Başkanını taşıyan helikopter düştü!

Son dakika haberi; Hindistan'da Tamil Nadu eyaletinde düşen helikopterde Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat'ın yanısıra eşi Madhulika Rawat ve 9 askeri personel hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GİRİŞ 08.12.2021 17:54 GÜNCELLEME 08.12.2021 19:56
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Hindistan'dan gelen son dakika haberine göre, içinde Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat'ın da olduğu bir askeri helikopter Tamil Nadu'nun Coonoor kentinde düştü.

Genel Kurmay Başkanı Bipin Rawa

GENELKURMAY BAŞKANI, AİLE ÜYELERİ VE ASKERİ PERSONELİ TAŞIYORDU

Şu ana kadar 3 kişi kurtarılırken dördüncü kişi için arama çalışmaları sürüyor. Helikopterde 9 kişinin bulunduğu belirtilirken, General Rawat, aile üyeleri ve askeri personel de askeri helikopterin içerisindeydi.

Düşen askeri helikopterin enkazından alevler yükseldi.

MODİ'DEN TAZİYE MESAJI

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat için taziye mesajı yayınladı. Modi, Rawat için “Gerçek bir vatansever” dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hindistan Başbakanı Modi, şu ifadelere yer verdi:

“General Bipin Rawat'ı, eşini ve Silahlı Kuvvetler'in diğer personelini kaybettiğimiz Tamil Nadu'daki helikopter kazası beni derinden üzdü. Hindistan'a büyük bir özenle hizmet ettiler. Düşüncelerim acılı aileleriyle. Bipin Rawat seçkin bir askerdi. Gerçek bir vatansever olarak silahlı kuvvetlerimizi ve güvenlik aygıtlarımızı modernize etmeye büyük katkıda bulundu. Stratejik konulardaki kavrayışları ve bakış açıları olağanüstüydü. Vefatı beni derinden üzmüştür.”

BİR TAZİYE DE PAKİSTAN'DAN

Pakistan Genelkurmay Başkanı Nadim Raza ve Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavid Bacva, Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat'ın helikopter kazasında ölmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Pakistan ordusu Halkla İlişkiler Biriminden (ISPR) yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Raza ve Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavid Bacva, helikopter kazasında hayatını kaybeden Hindistan Genelkurmay Başkanı Rawat, Rawat'ın eşi ve diğer 11 kişinin ölümü sebebiyle başsağlığı diledi.

Hindistan Hava Kuvvetlerince Twitter'dan yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat, eşi Madhulika Rawat ve helikopterde bulunan diğer 11 kişi kazada hayatını kaybetmiş, bir kişi yaralı kurtulmuştu.

HELİKOPTER KAZASI İLE İLGİLİ BİLİNENLER

Savunma Bakanı Rajnath Singh, Başbakan Narendra Modi'yi gelişmeler hakkında bilgilendirdi 

Düşen helikopterin Mi-17V5 serisi olduğu ve Sulur'daki ordu üssünden havalanmasından kısa bir süre sonra yere çakıldığını belirtildi. Helikopter Wellington savunma tesisine gittiği ifade edilirken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. 

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 37
  • Alparslan bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    S400 leri aldıktan 2 gün sonra adam gitti pert,putin Hindistan'a gitti 2 gün sonra rus helikopteriyle düşüyor,...abd işini biliyor
    Cevapla
  • Alparslan bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir, 2 gun önce Hindistan'daki putin vardi s400 satışını onayladilar.ve bu adam amerikan karşıtı abd elinden geleni ardına koymasın s400 alicaz demişti, sonuc 2 gün sonra adamın biletini kestiler, zaten amerika çinle hindistani kapiştıracak bundan kaçışlarlari yok...
    Cevapla
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    dogru pakistanla hindistini birbirine düsürmek icin bir adim olabilir ...ondan pakistan taziye mesaji yayinlamasi cok önemli ve mühim
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    S400 sen neymişsin yaa. Onun diyeti bu. Neyse bize Pakistan lazım. Allah onları ve bizi muzaffer eylesin düşmanlarımız her daim per perişan olsun. Amin
    Cevapla
  • Namık kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • ali beye 2 yıl önce Şikayet Et
    ali bey hanimida vefat etmis
    Cevapla
  • Memoks 2 yıl önce Şikayet Et
    Belki de Hindistan Pakistan arasında çatışma çıkarmak için küresel güçlerin planıdır.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Cahil insan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor