Ermenistan'ın TB-2 bilgilerini çalma hayali suya düştü

Karabağ'da Türk insansız hava aracı Bayraktar TB-2'nin kontrolünü ele geçirme girişiminde bulunan Ermenistan, Rus yapımı Avtobaza-M ile SİHA'ya müdahale etmeye kalkınca boyunun ölçüsünü aldı. Müdahale kompleksin yok edilmesiyle sonuçlandı.

GİRİŞ 09.12.2021 17:38 GÜNCELLEME 09.12.2021 19:55
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Karabağ'da Ermenistan'a ait Rus yapımı Avtobaza-M kompleksi Türk İHA Bayraktar TB2'nin kontrolünü ele geçirme girişiminde bulundu. Drone sistemlerinin çalışmasına müdahale tespit edildikten sonra Rus kompleksi imha edildi.

TB2'NİN KONTROLÜNÜ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR

Yeni Şafak'ın Rus yayın organlarına dayandırdığı haberinde, kimliği belirsiz bir askeri birlik, Rusya'nın 1L222M Avtobaza-M kompleksinin yardımıyla Türk Bayraktar TB2'yi kontrolünü ele almaya çalıştı. Ancak, drone sistemlerinin çalışmasına müdahale tespit edildikten sonra Rus kompleksi imha edildi.

ELEKTRONİK HARP SİSTEMLERİ İMHA EDİLDİ

Yine Rus medyasına yansıyan haberlerde, Karabağ'da 44 gün süren savaşta R-330P Piramidi, Repellent, Borisoglebsk-2 ve Groza ailesine ait kompleksler gibi diğer elektronik harp sistemlerinin de imha edildiği belirtildi.

Avtobaza-M radyo gözetleme kompleksi, Rusya'ya göre düşman İHA'larını yok etmek veya belirlenmiş bir alana başarılı bir şekilde indirmek için kontrolü ele geçirmede yüzde 100 başarı sağlıyor. Hava ve deniz tabanlı radarların darbeli ve sürekli sinyallerinin, dost-düşman tanımlama sinyallerinin ve TACAN sistem sinyallerinin tespiti için tasarlanan bir kompleks.

Sinyal parametrelerinin ve radar türlerinin belirlenmesi, hava ve denizdeki nesnelerin elektronik imzalarıyla yörünge takibinin yanı sıra yüksek hava savunma komuta ve kontrol noktalarının veri desteği için sayılı teknolojilerden biri olarak gösteriliyor.

RUS 1L222M, BAYRAKTAR TB2'YE KARŞI ÜSTÜNLÜK SAĞLAYAMIYOR

Daha önce, Rus 1L222M Avtobaza-M komplekslerini kullanan İran ordusu, Amerikan keşif kontrolünü başarıyla ele geçirmiş ve İHA'ları vurmuştu.

Yapılan tüm durdurma girişimlerine karşı yerli ve milli Bayraktar TB2 vurucu güç üstünlüğünü kaybetmeden düşmanlara korku salmaya devam ediyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 85
  • Recebali 2 yıl önce Şikayet Et
    İşiniz rast gelsin. Sevindirici bir haber. Allah sizden razı olsun başarılarının devamı
    Cevapla
  • Türkiye, 2 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçen tüm mühendislerimizin eline, emeğine sağlık,
    Cevapla
  • salim 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bayraktarın uzmanlık alanı zaten bu aletlerin şifreleme sistemleri. her iha basit bir uzaktan kumanda ile değil gelişmiş, birkaç yedekli birçok bilgisayar sistemi içeriyor. otonom uçması ve her türlü saldırıya dayanıklı olması bu yüzden..
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tum insansız sistemler otonom olarak yerde görev yüklemesi ile adresi bul kordinatları .izle noktayı . imha et gel .ile asla ele gecirilemez bir sistem olmalılır
    Cevapla
  • Tufan 2 yıl önce Şikayet Et
    Emrin olur. Biz düşünememiştik.Edep yahu!
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Yer kontrolsuz otomatik rota ile .nokta hedefleri görev tanımlama ile vurup dönebilir yerden müdahele .edilemez .o zaman .
    Cevapla
  • Sss 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapay zeka
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Olurmu öyle sey ya saldiriyi nasil iptal edeceksin o zmn yada vazgectim baska noktaya saldir nasil diyeceksin
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten onlar olduğu için düşüremediler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!