Reisi'den yaptırımlara ilişkin açıklama

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ABD ve diğer ülkelerin yaptırımları kaldırma konusunda kararlı olması halinde anlaşmanın sağlanabileceğini söyledi

Reisi'den yaptırımlara ilişkin açıklama
Reisi'den yaptırımlara ilişkin açıklama
GİRİŞ 11.12.2021 17:01 GÜNCELLEME 11.12.2021 17:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran'ın Avusturya'daki nükleer müzakerelere katılmayacağı ve "ciddi olmadığı" yönünde bazı iddiaların ortaya atıldığını dile getiren Reisi, "Biz müzakerelere katıldık ve taslak metni sunarak ciddiyetimizi gösterdik. Karşı taraf yaptırımları kaldırma konusunda kararlı olursa iyi bir anlaşma olur. Biz de kesinlikle böyle bir anlaşmanın peşindeyiz. Düşman yaptırımları devam ettirme ve artırma peşindeyse İran eli kolu bağlı oturmayacaktır. İran bu noktada birçok şey yapabilir." ifadelerini kullandı.

Ülkesinin son 40 yılda birçok alanda geri kaldığını ve sorunlar yaşadığını aktaran Reisi, "İran'ın bölge ticaretindeki payı çok düşüktür. Irak ve Suriye gibi ticaretin çok olduğu ülkelerde de İran'ın payı azdır, bu artırılabilir. İlk aşamada 20 milyar dolarlık ticaret hacmi 40 milyar dolara çıkabilir." diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • silke 2 yıl önce Şikayet Et
    zengazor gecidi niye acilmasin diye iran dis isleri bakanina sormus bir zat ve o zat daha sonra keske sormasaydim üzüntümden duramiyorum..... cevap Türkler birlesmesin demis.. ermenileri bunun icin destekledi iran.. arkamizdan binlerce oyun kuran iran. ALLAH Bildiriyor,ya ANLAMIYORLAR.
    Cevapla
  • sedat eryılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bekleyin Allahın izniyle Osmanlı zamanında yarım bıraktığımız işi tamamlıycaz fitne devleti seni
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    şah ismail, Annesi hacli olan, dedesi subheli oldurulen(dedesi sunni). yillarca haclilar eliyle egitim goren bir sozde sii ama gercekte hacli bir satkin
    Cevapla
  • hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sen bekle şah ismailin askerlerini
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Münafıklar, arkamızdan iş çevirip durmasanız, birlikte hareket edebilsek ne rus ne amerikan ne de başka zalim buralara yanaşabilir miydi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü