Güney Afrika'dan İsrail'e "koşulsuz" işgale son ver çağrısı

Güney Afrika hükümeti, Orta Doğu'da kalıcı bir barışın tesis edilmesi için İsrail'e, Filistin topraklarındaki işgaline son verme çağrısında bulundu.

Güney Afrika'dan İsrail'e "koşulsuz" işgale son ver çağrısı
Güney Afrika'dan İsrail'e "koşulsuz" işgale son ver çağrısı
GİRİŞ 14.12.2021 19:04 GÜNCELLEME 14.12.2021 19:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor, yıl sonu münasebetiyle basına yaptığı açıklamada, "Orta Doğu'da kalıcı barışı sağlamanın tek yolu, İsrail'in Filistin topraklarını işgalini ve devam eden Gazze ablukasını sona erdirmek için kapsamlı ve koşulsuz müzakere edilmiş bir anlaşmaya varmaktır." dedi.

Bakan Pandor, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı şiddetin, Afrika Birliği'nin bu ülkeye gözlemci statüsü verme kararını "açıklanamaz" hale getirdiğini belirtti.

İsrail'in Filistin'e karşı gerçekleştirdiği "haksız eylemlerin" Afrika Birliği'nin tüzüğünde yer alan bir suç olduğunu hatırlatan Pandor, "Devlet başkanlarının İsrail'in gözlemci üyelik statüsünü görüşeceği Afrika Birliği 35. Olağan Zirvesini sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ali kara 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapacak birşey yok...israil mallarına BOYKOT yapılmadığı sürede katil israil vede iş birlikcileri durmaz...KIZILELMA...
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Fotoğraftaki Mandela'nın sözünü ıskalamayalım: "Çok iyi biliyoruz ki Filistinlilerin özgürlüğü olmaksızın bizim hürriyetimiz natamamdır." Güney Afrika, Filistin'e sahip çıkan sesin hiç kısılmasın!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır