Olimpiyatlarda en büyük diplomatik boykot: Japonya Başbakanı katılmayacak

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Şubat 2022'de düzenlenecek Pekin Kış Olimpiyatları'na katılmayı planlamadığını açıkladı.

Olimpiyatlarda en büyük diplomatik boykot: Japonya Başbakanı katılmayacak
Olimpiyatlarda en büyük diplomatik boykot: Japonya Başbakanı katılmayacak
GİRİŞ 16.12.2021 11:11 GÜNCELLEME 16.12.2021 11:11
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

ABD ve İngiltere'nin Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulama kararı sonrası Japonya hükümetinin kararı merak ediliyor. Başbakan Kişida, parlamentodaki konuşmasında konuya değinerek, Pekin Kış Olimpiyatları'na katılmayı planlamadığını bildirdi.

JAPONYA'DAN BOYKOT KARARI

Kyodo ajansına göre söz konusu tutumun Çin'deki insan hakları ihlalleri karşısında ABD ve İngiltere'nin diplomatik boykot kararı sonrası gelmesi dikkati çekti.

G7 paydaşlarının aksine 2024 Yaz Oyunları'na ev sahipliği yapacak Fransa, Pekin 2022'ye üst düzey yetkili göndereceğini açıklamıştı.

Japonya'nın Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi Başkanı Haşimoto Seiko ya da Japonya Olimpiyat Komitesi (JOC) Başkanı Yamaşita Yasuhiro'yu Çin'e göndermeyi planladığı bildirildi.

Ülkelerden peş peşe Pekin'e diplomatik boykot kararıÜlkelerden peş peşe Pekin'e diplomatik boykot kararı

Pekin Kış Olimpiyatları, 4-20 Şubat 2022'de Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek.

ABD, İngiltere ve Avustralya, Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamaları ve insan hakları ihlalleri nedeniyle Pekin'deki Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulayacağını açıklamıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • Fuat 2 yıl önce Şikayet Et
    Dinsiz innançsız Komunist çinin maksadı uygur milletini yok edip asimile etmek dininden kültüründen dilinden etmek maksatları uygurları çinleştirmek bunun için calışıyorlar bu apaçık ve net! Bu insanlık dışı uygulama sadece uygurlarla sınırlı değil daha çinde yaşayan yüzlerce halklar aynı acı kaderi paylaşmaktalar ama uygurlar ve kazaklar moğolar ve tibetliler en çok işkenceyi görmekteler. Komunist çin dünya hakimiyeti peşinde bu konuda çok ilginç ingilzce okumayı değer kitap mevcut "You Will Be Assimilated: China's Plan to Sino-form the World" Türkçesi Asimile olacaksınız çinin dünyayı çinleştirme planı! Yazar çok bilgili tecrübeli eski Banker yatırım uzmanı ve danışman!
    Cevapla
  • dede korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    Uygur Türklerine yönelik uygulamalar nedeniyle mi??? GÜLDÜRMEYİN...uluslararası ilişkiler ÇIKAR İLİŞKİLERİDİR. dost ve müttefik dediğimiz BM ve NATO ülkeleri Hocalı'da Türklerin kafasını kesip top gibi oynayan Ermenileri sadece seyretmedi mi? Karabağ'da, Bosna'da, Irak'ta, Libya'da... neredeydiler? üç-beş DEAŞ ve PKK itini bitiremeyen(!) BM ve NATO = ABD (hani şu dost ve müttefik ABD) şimdi Uygurları kurtarmaya mı soyunuyor?
    Cevapla
  • burak 2 yıl önce Şikayet Et
    amerika türkleri çok sevdiği için yapmaz bunu oyuna gelme ey milletim.Bizi aldatmak için yapıyorlar.Amerika ve ingiltere Türk düşmanıdır...
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan ABD ve Ingiletrede birsürü Türk yaşamakta ve NATO katılmasına ABD ve Ingiltere sayasinde gerçekleşti! Komunist çine gelince Milyonlarca Uygur Moğol Kazak Tibetliye Hongkogluyu zindan atmışlar. Komunist çinli bu miletleri çok sevidiği için sözde eğitim kampı altında zulüm edip işkence yapıyor hapiste tutuyor sorarım senin gibi düşünen bireyleri! Komunist ırkçı faşist çin kendi gibi komunist olmayan başkasını sevmez!
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen yarin Çin'e boykot yap,su anda boykot yapacağız diyen ülkelerin hepsi Çin ile barışirlar seni ateşin içine atarlar .Tuzağa düşme Türkiyem
    Cevapla
  • hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    biz dostluk ikili ilişkiler menfatlerimiz neyi gösteriyor ise ona devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'