ABD, Uygur Türkleri için 8 Çinli şirketi kara listeye aldı

ABD Hazine Bakanlığı, aralarında drone üreticisi DJI'nin de olduğu 8 Çinli teknoloji firmasını yaptırım kara listesine ekledi.

ABD, Uygur Türkleri için 8 Çinli şirketi kara listeye aldı
ABD, Uygur Türkleri için 8 Çinli şirketi kara listeye aldı
GİRİŞ 16.12.2021 23:00 GÜNCELLEME 16.12.2021 23:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu 8 şirketin Çin'deki etnik ve dini azınlıkların, özellikle Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki ağırlıklı olarak Müslüman Uygur azınlığının biyometrik gözetimini ve takibini aktif olarak desteklediği aktarıldı.

Açıklamada, aralarında drone üreticisi DJI'nin de bulunduğu 8 teknoloji şirketinin yaptırım kara listesine alındığı kaydedildi.

Kararla ABD'li kişilerin bu kuruluşlarla bağlantılı halka açık belirli menkul kıymetlerin alımları veya satımlarını yapmasının yasaklanacağı ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Halit 2 yıl önce Şikayet Et
    Komik ya. Katliam yapan ülke katliam yapan ülkeye mazlumlar için mi ambargo ya da kara liateye alma yapıyor , sen zaten çini hedefe koymuşsun Uygur Türkleri için yapıyorum ayaklarını bırak insan hakları falan bunlar işinize gelince var işinize gelmeyince sizden zalimi , gaddari yok
    Cevapla
  • Muro 2 yıl önce Şikayet Et
    Ilk kendini alsın listeye sanki kendisi pkk ile katliam yapmiyapmıyor da nerde maf olsun ülke var ise usa israil nato var
    Cevapla
  • Recepali 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin uygur türkleri umursadığından degil askeri ekonomik her konuda kendine rakip olan çinin önünü kesmek. Yoksa bir yalan uğruna gidip ırakı işgal edip 1.5 milyon müslümanı niye katletti o zaman. afganistandaki sivil kayıplarda bu rakamlarda keza suriyedede 840 bin sünni müslüman sivil katledildi. Amerikanın ezilen sömürülen azınlıkları hiç umursamadığı işine nasıl gelirse onu yaptığı ortada
    Cevapla
  • Fuat 2 yıl önce Şikayet Et
    Dinsiz innançsız Komunist çinin maksadı uygur milletini yok edip asimile etmek dininden kültüründen dilinden etmek maksatları uygurları çinleştirmek bunun için calışıyorlar bu apaçık ve net! Bu insanlık dışı uygulama sadece uygurlarla sınırlı değil daha çinde yaşayan yüzlerce halklar aynı acı kaderi paylaşmaktalar ama uygurlar ve kazaklar moğolar ve tibetliler en çok işkenceyi görmekteler. Komunist çin dünya hakimiyeti peşinde bu konuda çok ilginç ingilzce okumayı değer kitap mevcut "You Will Be Assimilated: China's Plan to Sino-form the World" Türkçesi Asimile olacaksınız çinin dünyayı çinleştirme planı! Yazar çok bilgili tecrübeli eski Banker yatırım uzmanı ve danışman!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!