France 24: Erdoğan ne pahasına olursa olsun "ekonomik bağımsızlık savaşı" başlattı

Fransız yayın kuruluşu France 24, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne pahasına olursa olsun büyümeye odaklanan bir 'ekonomik bağımsızlık savaşı' başlattı" yorumunda bulundu.

GİRİŞ 21.12.2021 11:14 GÜNCELLEME 21.12.2021 12:50
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL'yi güçlendirecek yeni kararları açıklamasının ardından dolar, 18 TL'den 12 liranın altına kadar düştü. Yaşanan bu gelişmeler ve Erdoğan'ın 'düşük faiz' mesajları dünya medyasında da geniş yer buluyor. Fransız yayın kuruluşu France 24, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne pahasına olursa olsun büyümeye odaklanan bir 'ekonomik bağımsızlık savaşı' başlattı" yorumunda bulundu.

Dolar kurunun rekor seviyelere ulaşarak 18 TL'yi gördüğü sıralarda, Kabine Toplantısı'nın bitmesiyle kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni ekonomik tedbirleri açıkladı.

TL'yi güçlendirecek kararlar sonrası doların 12 liraya kadar gerilemesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizin düşürülmesine yönelik açıklamaları dünya medyasında da geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

EKONOMİK BAĞIMSIZLIK SAVAŞI

Fransız medya kuruluşu France 24, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ekonomik bağımsızlık savaşı" başlattığını yazdı. France 24 şu ifadeleri kullandı:

Türk lider Recep Tayyip Erdoğan, ne pahasına olursa olsun büyümeye odaklanan bir 'ekonomik bağımsızlık savaşı' başlattı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, politika faizini yüzde 19'dan yüzde 14'e düşürmek için art arda dört faiz indirimi kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 56
  • isa okur 2 yıl önce Şikayet Et
    sana kalkan eli 45 milyon kere kırarız.
    Cevapla
  • isa okur 2 yıl önce Şikayet Et
    yiğidim,aslanım.
    Cevapla
  • Şuhudi Çelik 2 yıl önce Şikayet Et
    Düşman bizden birini övüyorsa, bilelim ki o bizden değil onlardandır.
    Cevapla
  • demir 2 yıl önce Şikayet Et
    yuh olsun ulan sana!
    Cevapla
  • Genç 2 yıl önce Şikayet Et
    Her dakika övülen ve doğrudan destek vermek istedikleri muhalefet karşısında durum analiziyle başarısını ortaya çıkartan yazı yazıldı diye bu lafı söyleyecekseniz helal olsun
    Cevapla
  • Türkoğlutürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolarda faizden ve enflasyondan kurtulmanın tek yolu üretim. Yanı ihracatın ithalatı geçtiği anda ve enerji sorununu çözdüğünüz anda türkiyenin çağı başlayacak. Bu yüzden ne pahasına olursa olsun ölümüne reisin yanında olmalıyız. Geleceğimiz devletimiz ve evlatlarımız için. Ayrıca ümmet muhammet ve mazlumlar için.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    banka ve dovız burolarından,kuyumculardan olsun dovız alımına ıthalat ve ıhracatcılar hariç %10 gıbı veya belırlenen bır oranda vergı getırılmesı, dovızın alımını bıçak gibi keser. sadece bunu uygulasak kur sorunu dıye bırsey kalmaz bence
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Elin gavuru anladi bizim gavurlar anlamadi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı