'ABD Ordusu Kovid-19 ve varyantlarına karşı tek aşı geliştirdi' iddiası

ABD Ordusu'na bağlı Walter Reeds'de 2 yıldır devam eden aşı çalışmaları sonucu koronavirüs ve varyantlarına karşı tek bir aşı geliştirildi. Aşının Omicron dahil tüm SARS mutasyonlarında kullanılabileceği öne sürüldü

'ABD Ordusu Kovid-19 ve varyantlarına karşı tek aşı geliştirdi' iddiası
'ABD Ordusu Kovid-19 ve varyantlarına karşı tek aşı geliştirdi' iddiası
GİRİŞ 22.12.2021 12:52 GÜNCELLEME 22.12.2021 12:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'de Walter Reed Ordu Araştırma Enstitüsü'ndeki bilim adamları, önümüzdeki haftalarda Kovid-19 ve tüm varyantlarına, hatta Omicran'a ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan SARS kaynaklı virüslere karşı etkili tek bir aşı geliştirdiklerini duyurmayı bekliyor.

Defense One'da yer alan habere göre başarı, virüs üzerinde neredeyse iki yıllık bir çalışmanın sonucu.

Ordu laboratuvarı, koronavirüsün ilk DNA dizilimini 2020'nin başlarında aldı. Çok erken bir tarihte, Walter Reed'in bulaşıcı hastalıklar şubesi, yalnızca mevcut türe değil, aynı zamanda tüm olası varyantlarına karşı da çalışacak bir aşı yapmaya odaklanmaya karar verdi.

DSÖ'den Avrupa'ya korkutan uyarı: Acilen Omicron’a hazırlanmalıDSÖ'den Avrupa'ya korkutan uyarı: Acilen Omicron’a hazırlanmalı

Moderna aşısından umut verici haber: Omicron'a karşı güçlü bağışıklık sağlıyor!Moderna aşısından umut verici haber: Omicron'a karşı güçlü bağışıklık sağlıyor!

Walter Reed'in Spike Ferritin Nanoparticle Kovid-19 aşısı, diğer adıyla SpFN, bu yılın başlarında olumlu sonuçlanan hayvan denemelerini tamamladı.

Walter Reed'in bulaşıcı hastalıklar şube müdürü Dr. Kayvon Modjarrad, özel bir röportajda, aşıyı Omicron ve diğer varyantlara karşı test eden insan denemelerinin 1. aşamasının bu ay tamamlandığını duyurdu.

Mevcut aşılardan farklı olarak SpFN, 24 yüzlü futbol topu şeklinde bir protein kullanıyor ve bu da bilim adamlarının birden fazla koronavirüs suşunun sivri uçlarını proteinin farklı yüzlerine eklemesine olanak sağlıyor.

Modjarrad, aşının insan denemelerinin beklenenden daha uzun sürdüğünü, çünkü laboratuvarın aşıyı aşılanmamış veya daha önce Kovid-19 ile enfekte olmayan denekler üzerinde test etmesi gerektiğini söyledi.

Ancak artan aşılama oranları ve Delta ve Omicron varyantlarının hızla yayılması bunu zorlaştırdı.  

Modjarrad, Walter Reed'in 2.500 personelinin neredeyse tamamının aşının yaklaşık iki yıllık gelişiminde bir rolü olduğunu söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Kürşad 2 yıl önce Şikayet Et
    covit ve türevleri vürisler sizin eliniz vardır. katiller
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular