İran; İngiltere, Fransa ve Almanya'dan "ciddi öneri" istedi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer müzakerelere "ciddi öneriler" ile gelmesi gerektiğini söyledi.

İran; İngiltere, Fransa ve Almanya'dan "ciddi öneri" istedi
İran; İngiltere, Fransa ve Almanya'dan "ciddi öneri" istedi
GİRİŞ 27.12.2021 18:15 GÜNCELLEME 27.12.2021 18:15

Hatibzade, Dışişleri Bakanlığında düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki konular ve nükleer müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Viyana'daki müzakerelerin 2 taslak metin üzerinde yürütülmesi konusunda uzlaşı sağlandığını hatırlatan Hatibzade, "Karşı tarafın iyi bir anlaşma için geldiklerini ispatlamaları gerekiyor. Karşı taraf 2 taslak metinle ilgili fırsatı kaçırmamalıdır. Bu turda taslak metinlerin detayları ele alınırsa iyi sonuçlar göreceğiz. Üç Avrupa ülkesi de ciddi önerilerini sunsunlar." ifadelerini kullandı.

Müzakerelerin ilerleme yolunda olduğunu dile getiren Hatibzade, şunları kaydetti:

"Karşı taraf da iyi bir anlaşmaya varma azmiyle Viyana'ya gelmelidir. Nükleer anlaşma dışındaki taleplerin dile getirilmesi ve İran'ın bu anlaşmadaki çıkarlardan daha azını elde etmesi kabul edilemez."

Hatibzade, İsrail'den gelen İran karşıtı açıklamalara ilişkin ise "İsrail'in tehditlerine cevap Devrim Muhafızları Ordusu'nun (Basra Körfezi kıyısında) düzenlediği tatbikattır." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!