Eşini kaybeden Suriyeli anne, engelli çocuklarına gözü gibi bakıyor

Çocuklarıyla cephe hattında yıkık bir evde yaşayan anne Şuhud, engelli çocuklarına uzanacak yardım elini bekliyor

GİRİŞ 29.12.2021 12:36 GÜNCELLEME 29.12.2021 12:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde Beşşar Esed rejiminin uçak saldırısında eşini toprağa veren İman Şuhud, göç ettiği Bab ilçesinin cephe hattındaki Tedif beldesinde 2 engelli çocuğuna gözü gibi bakarken Halep tahliyesi sırasında 5 yıl önce izini kaybettiği en büyük oğlundan gelecek haberi bekliyor.

Halepli İman Şuhud, 2016 yılında Esed rejimin yoğun saldırılarında hem eşini hem de evini kaybetti. İkisi engelli olmak üzere geride kalan çocuklarına hem analık hem babalık yapan 55 yaşındaki Şuhud'un Aralık 2016'daki Halep kuşatmasındaki tahliye sırasında en büyük oğluyla da irtibatı kesildi. Şuhud ailesi, tahliyeyle önce İdlib iline daha sonra da Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırılan Bab ilçesine göç etti.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle ev bulamayan 4 çocuklu İman, askeri muhalifler ile Esed rejimi güçleri arasındaki cephe hattında yer alan Tedif beldesinde bir kısmı savaştan zarar görmüş bir eve yerleşti.

Elektrik, su ve temel gıda malzemelerin ulaşımının zor olduğu bir bölgede yaşayan aile, rejim güçlerince her an hedef alınma tehlikesiyle yaşıyor. Yağmurlu günlerde çatıya koyduğu plastik kaplarına dolan suyla içme suyu ihtiyacını karşılayan aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Doğuştan engelli iki çocuğuna kol kanat geren anne, 5 yıl önce kaybolan oğlundan haber almayı bekliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim mazlumların yardımcısı sensin... Biz artık utanıyoruz bu kadınlar bu çocuklar bizim ama sahip çıkmıyoruz.. Senden başka hiç bir yardımcıları yok yardım et Allahım
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz bu mazlumlara da el atmali.bunlar gibi sınırin diger tarafinda daha cok var.
    Cevapla
  • 1071 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bize soracak .....
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rab sen zalimleri Kahhar isminle kahru perişan eyle
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Nereye Nasıl yardım edeceğiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi