Fransa'da 2 camiye İslamofobik saldırı

Fransa'da aynı bölgedeki 2 camiye yönelik İslam karşıtı saldırı düzenlendi, Chateau-Gontier-sur-Mayenne kentinde, sokağa Müslümanları hedef alan ırkçı yazılar yazıldı.

Fransa'da 2 camiye İslamofobik saldırı
Fransa'da 2 camiye İslamofobik saldırı
GİRİŞ 29.12.2021 14:25 GÜNCELLEME 29.12.2021 14:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransız basınındaki haberlere göre, pazartesiyi salıya bağlayan gece Mure ve Domene kentlerinde 2 cami, ırkçı saldırıların hedefi oldu.

Kentteki Müslüman Türk toplumunun idare ettiği La Mure'deki camiye sabah gelen cemaat, bina önündeki çöp bidonlarını devrilmiş, posta kutusu ve kapı koluna zarar verilmiş, küçük bir Türk bayraklı flamayı kısmen yanmış halde buldu.

Cemaat caminin duvarında da "Müslümanlar zararlıdır", "İslam Avrupa'dan dışarı" şeklinde İslam karşıtı yazılarla karşılaştı.

Cami yetkililerinin haber vermesiyle olay yerine gelen güvenlik güçleri, saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

Fransa'daki Bilal Camii kapatıldıFransa'daki Bilal Camii kapatıldı

Diğer yandan, Domene kentinde sarhoş olduğu düşünülen bir kişi 27 Aralık akşamı kentteki mescide girerek etrafa zarar verdi, kağıttan bir masa örtüsüne imamı ve cemaati teröre teşvikle suçlayan ifadeler yazdı.

Camiye girenler tarafından fark edilen saldırgan, müdahaleye rağmen kaçmayı başardı.

Bölge savcılığı saldırıya ilişkin soruşturma başlatırken güvenlik güçleri iki saldırı arasında bağlantı olup olmadığına ilişkin araştırma yürütüyor.

YORUMLAR 2
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkede Fransızlar mallarından, okullarından geçilmiyor. Bu ülkede Fransızlar mı yaşıyorda her yer Fransız okullarıyla dolu ? Ne vazgeçilmez Fransaymış be
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 2 yıl önce Şikayet Et
    Patrikane kapatılsın, Fransız dili yasaklansın, Fransız arabaları yasaklansın, Fransız okulları ve vakıfları defolsun o zaman.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!