Şuşa'da Azerbaycan ve Türkiye bayrakları birlikte dalgalanıyor

Azerbaycan'ın önemli medya kurumlarının temsilcilerinden oluşan heyet Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa şehrini ziyaret etti.

Şuşa'da Azerbaycan ve Türkiye bayrakları birlikte dalgalanıyor
Şuşa'da Azerbaycan ve Türkiye bayrakları birlikte dalgalanıyor
GİRİŞ 29.12.2021 21:57 GÜNCELLEME 29.12.2021 22:00

Azerbaycan Cumhuriyeti Medya Geliştirme Ajansı tarafından düzenlenen ziyaretin amacı, işgal sırasında Ermenistan'ın yaptığı tahribat ve vandalizmin sonuçlarını görmek, kurtarılan topraklardaki mevcut durumu öğrenmek, kentin tarihi ve kültürel mirasını tanımak, ayrıca şehirde şuan yapılmakta olan çevre düzenleme işlerini yerinde görmektir. 

Şuşa seferine katılan Azerbaycan Editor.az Medya Ajansı Başkanı Farid Şahbazlı, Şuşa'yı ziyaretleri sırasında karışık duygular içinde olduklarını söyledi.

Şahbazlı: "30 yıl aradan sonra Karabağ'daki tarihi zaferimizin simgesi haline gelen Azerbaycan'ın ve Türk dünyasının kültür başkenti Şuşa'da bulunmak ve bu kutsal topraklarda özgürce dolaşmak, her Azerbaycanlı gibi bana da büyük gurur ve sevinç yaşattı. Şuşa'da Cidir Duzu, Yukarı ve Aşağı Govhar Ağa camileri, kale duvarları, Gence kapısı, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla Bakü'den Şuşa'ya getirilen Azerbaycan kültürünün ünlü isimleri Natavan, Bülbül ve Üzeyir Hacıbeyli'nin vurulmuş heykellerini ziyaret ettik. Yaklaşık 30 yıldır Ermeniler tarafından vahşice tahrip edilen kültürel anıtlara, idari ve konut yapılarına baktığınızda, Şuşa'nın sadece arazisinin ve doğasının değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel mirasının da yıllar içinde işgal edildiği ortaya çıkıyor. Elbette böylesine muhteşem bir şehre karşı ermeni vandalizmi her keste büyük öfke uyandırıyor" ifadelerini kullandı.

Genel Yayın Yönetmeni, Şuşa'nın, Başkomutan İlham Aliyev'in önderliğinde, kahraman Azerbaycan Ordusu'nun büyük fedakarlığı sonucu işgalden kurtarıldığını söyleyerek: "Şuşa ve Karabağ'ın Azerbaycan için değerini Şuşa topraklarında gezerken daha iyi anladık. Bu şehrin işgalden kurtarılması operasyonu dünya harp tarihine geçmiştir. Bu şehrin her santimine Azerbaycan askeri canını, kanını feda etti, kahraman evlatlarımız şehit oldu. Bu bizi derinden üzüyor. Ama şehitlerimizin ruhlarının şad olduğundan eminiz. Şu an Şuşa'da Azerbaycan ve Türkiye bayrakları birlikte dalgalanıyor. Bugün Şuşa'da kahraman Azerbaycan askerinin olması, bayrağının dalgalanması, bu şehrin önemli uluslararası toplantı ve etkinliklere ev sahipliği yapması, burada kısa sürede geniş çaplı çevre düzenleme çalışmalarının yapılmış olması Azerbaycan devletinin gücünü göstermektedir.
Bu ziyaretten sonra bir daha bu şehrin yakın zamanda eski statüsünü geri alacağına ve sadece Azerbaycan'ın değil, tüm Türk dünyasının kültür başkenti olarak büyük etkinliklere ev sahipliği yapacağına bir kez daha emin olduk"
şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi