Vaka sayıları artınca ülkedeki 55 bin ABD askerine sokağa çıkma yasağı istediler

Japonya, Kovid-19 vakalarının yeniden yükselişe geçmesi sonrası ülkede bulunan ABD üslerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasını talep etti. Ülkede bulunan 55 bin ABD askerinin masrafları Japonya tarafından karşılanıyor.

Vaka sayıları artınca ülkedeki 55 bin ABD askerine sokağa çıkma yasağı istediler
Vaka sayıları artınca ülkedeki 55 bin ABD askerine sokağa çıkma yasağı istediler
GİRİŞ 06.01.2022 08:53 GÜNCELLEME 06.01.2022 09:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa ile ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'ın telefon görüşmesinde, ikili ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Kyodo ajansının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, yarım saat süren görüşmede, Hayaşi, mevkidaşından ülkedeki ABD üslerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasını istedi.

- ABD ASKERİ ÜSLERİNDE VIRÜS VAKALARI ARTTI

Hayaşi görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, Ada'daki ABD askeri üslerinde artan virüs vakaları sonrası "üslerde kapsamlı Kovid-19 önlemlerinin gereğince uygulanmasını" istediğini aktardı.

Japon Bakan, mevkidaşı Blinken'ın "hem ABD askeri personelinin hem de yerel halkın sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasının önemine dikkati çektiğini" ve salgınla mücadelede "ABD'nin elinden geleni yapacağını" belirttiğini aktardı

Hayaşi, söz konusu görüşmede, bölgede "Serbest ve Açık Hint-Pasifik" vizyonu gerçekleştirilmesi ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda "Kuzey Kore'nin nükleersizleştirilmesinin" öneminin de ele alındığını bildirdi.

Kamu yayıncısı NHK, iki bakanın, Kuzey Kore'nin dünkü füze denemesinin "uluslararası toplumun barış ve güvenliğini" tehdit ettiğinde görüş birliğine vardığını belirtti.

Ulusal basın, Okinawa ve Yamaguçi eyaletlerindeki ABD üslerinde virüs vaka sayılarının artması sonucu Tokyo hükümetinin söz konusu talepte bulunduğunu kaydetti.

JAPONYA, ÜLKEDEKİ 55 BİN ABD ASKERİNİN MASRAFLARINI KARŞILIYOR

Japonya, 2021 mart ayında ülkedeki yaklaşık 55 bin ABD askerine ev sahipliği yapılmasını kapsayan maliyet paylaşımı anlaşmasının 1 yıllığına uzatılmasını onaylamıştı.

İkili güvenlik ittifakı anlaşması gereği Japonya, 1978 yılından bu yana ev sahibi ülke desteği altında, ülkedeki ABD askeriyesinin hizmet, uygulama, iş gücü ve eğitim masraflarını karşılıyor.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Müstemlekelik böyle zor işte.
    Cevapla
  • türk. 2 yıl önce Şikayet Et
    puta tapan milletler her zaman zelil olur. Allah ım sana şükürler olsun. türkiye devletiinin yöneticilerine ve milletine İslam şeriatını nasip et. amin.
    Cevapla
  • meçhul 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkelerini bile, kendilerine bomba atan bir ülke koruyorsa demek ki bu japonlar öyle akıllı insan değillermis
    Cevapla
  • Ceco 2 yıl önce Şikayet Et
    Lan gardaş bu ABD Japonya ya atom bombası atmamış miydi
    Cevapla
  • maviş 2 yıl önce Şikayet Et
    100milyonluk Japonyanın abd askerine neden ihtiyacı var? kendi askerleri yokmu ?
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz okusaydin cevabini bulurdun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele