Alman medyasının Turkovac hazımsızlığı

Alman medyasından Tagesschau, Türkiye'nin Kovid-19 aşısını kötüleyen bir haber yayımladı

GİRİŞ 11.01.2022 12:51 GÜNCELLEME 11.01.2022 13:25
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türkiye, TURKOVAC ile Kovid-19 aşısı üreten dokuz ülkeden biri konumunda. Turkovac’la ilgili verilerin hepsi bilimsel bir komisyon tarafından değerlendirilmesine ve onaylanmasına rağmen, siyasi amaçlarla karalama operasyonlarına her gün bir yenisi ekleniyor.

İlk vakanın açıklandığı Mart 2020’den itibaren aslı olmayan olumsuz içerikler üreten Türk Tabipleri Birliği (TTB), son olarak siyasi amaçlarla yerli aşı TURKOVAC'ı hedefe koymuş ve etkisinin şüpheli olduğu çarpıtmasında bulunmuştu.

ASILSIZ ÇARPITMALAR

Bunu referans olarak alan Alman medyasından Tagesschau, TURKOVAC'ı kötüledi. "Bir umut taşıyıcısı olarak Turkovac hakkında şüpheler" başlıklı bir haber yayımlayan Tagesschau, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona ile mücadelede Türk aşısı Turkovac'ı destekliyor. Ancak etkinliği hakkında şüpheler var. Bununla ilgili resmi veriler hala eksik" çarpıtmasında bulundu.

Erdoğan'dan Tabipler Birliğine Turkovac tepkisi: Siz ne sahtekarsınız!Erdoğan'dan Tabipler Birliğine Turkovac tepkisi: Siz ne sahtekarsınız!

KILAVUZLARI TTB

Alakasız bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismine sık sık yer verilen haberde, TURKOVAC'ın milliyetçileri aşılamaya teşvik amacı taşıdığı öne sürüldü. Haberde, terör bağlantılarıyla gündemden düşmeyen Tabipler Birliği kaynak gösterildi. TTB üyelerinin "İlaç otoritesinin onayı tek başına etkinliği hakkında hiçbir şey söylemez" gibi yorumlarına yer verildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 38
  • Mgl 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanın kendi aşısı sanki cok koruyor da, hastalık hiç olmadığı kadar yükselfdi almanyada,almanya buna baksın önce...
    Cevapla
  • Neco 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu almanlar kendi asisi biontec,le basari edemiyor, gelmis yavsaklar Türk asisini kötülüyor..... Domuzun almanlarindan baska ne beklenirki.
    Cevapla
  • Batan perver 2 yıl önce Şikayet Et
    Asi olmadık tüm ailem turkovak olacağız en kısa sürede
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    tbb ni bu ülkeye bügüne kadar zerre faydası olmuşmu, ülkesini kötülemekten başka bir icraatlerini bilen varsa yazsın bizde öğrenelim
    Cevapla
  • Hüseyink 2 yıl önce Şikayet Et
    Birde Rekombinant dna yöntemi ile üretilen inaktif aşı teknoloji belli yeniden kesfetmiyoruz nasıl bir yan etkisi olabilirki olmaz burqda sorun etkinliği ben vuruldum güvendim zaten gönüllü vuruluyoruz zorlama yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!