Pakistan Taliban'ının önde gelen bir lideri öldürüldü

Pakistan Talibanı’nın önde gelen bir lideri, ordunun militan gruba karşı 2014 yılında başlattığı büyük operasyondan bu yana firarda olduğu Afganistan'da operasyonla öldürüldü.

Pakistan Taliban'ının önde gelen bir lideri öldürüldü
Pakistan Taliban'ının önde gelen bir lideri öldürüldü
GİRİŞ 11.01.2022 14:58 GÜNCELLEME 11.01.2022 14:58

Üst düzey bir güvenlik görevlisi,  Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde yasaklı Pakistan Taliban hareketinin sözcüsü Muhammed Horasani’nin öldürüldüğünü söyledi. Horasani’nin kim yada nasıl öldürüldüğü hakkında açıklama yapmayan görevli, “Afganistan'dan onu nasıl bulup öldüreceğimiz konusunda bilgi topluyorduk” ifadelerini kullandı.

Nangarhar’daki Afgan yetkililer ise AFP’ye yaptıkları açıklamada, iddiaların kontrol edildiğini söyledi.

Horasani'nin ölümü, Pakistan Taliban hareketinin bir başka üst düzey liderinin Afganistan'da saklandığı bir eve düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısından kurtulmasından haftalar sonra yaşandı.

Afganistan'dan kaçışını anlatan Eşref Gani: Onlara güvenmekte hata ettimAfganistan'dan kaçışını anlatan Eşref Gani: Onlara güvenmekte hata ettim

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Afgan Talibanı ile aynı kökleri paylaşan bağımsız bir hareket olan Pakistan Talibanı, 2007'de kurulmasının ardından kanlı eylemler gerçekleştirdi.

Pakistanlı yetkililer, gerçek adı Halid Balti olan Horasani’nin askeri harekâtın ardından Afganistan’a kaçmadan önce Kuzey Veziristan'da bir ‘eğitim kampı’ oluşturduğunu bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi