BAE'den dikkat çeken Türkiye açıklaması: Kesinlikle ilgileniyoruz

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) devlet yatırım fonu Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, Türkiye ile ilişkileri geliştirmenin ve yatırım yapmanın uzun vadede kazançlı olacağını söyledi.

BAE'den dikkat çeken Türkiye açıklaması: Kesinlikle ilgileniyoruz
BAE'den dikkat çeken Türkiye açıklaması: Kesinlikle ilgileniyoruz
GİRİŞ 13.01.2022 06:19 GÜNCELLEME 13.01.2022 06:20
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) devlet yatırım fonu Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, son zamanlarda Türkiye ile artan diplomatik ve ekonomik ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

10 milyar dolarlık yatırım anlaşmasından sonra Türkiye ile ilişkileri geliştirmeye devam etmek istediklerini belirten el Suwaidi, Türkiye'de finans, lojistik ve gıda alanında yatırımlarla ilgilendiklerini kaydetti.

Abu Dabi Kalkınma Holdingi Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Hasan Al Suwaidi

TÜRKİYE'NİN JEOPOLİTİK KONUMUNA VURGU

Türkiye'nin konumunun önemine vurgu yapan BAE'li yetkili, "Türkiye hakkında sevdiğim şey şu ki, konum olarak bir teslimat Almanya'ya 12 saatte ulaşıyor ve 84 milyonluk nüfusu var. Burası endüstri için büyük bir güç merkezi; çok büyük lojistik becerisi var. Dolayısıyla lojistikle kesinlikle ilgileniyoruz. Gıda açısından harika işler var, bununla da kesinlikle ilgileniyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'YE YATIRIM UZUN VADEDE KAZANDIRIR"

Suwaidi ayrıca, Türkiye'de finansal hizmet sektörüne de büyük ilgi duyduklarını söyleyerek, Türkiye ile ilişkileri geliştirmenin ve yatırım yapmanın uzun vadede kazançlı olacağını belirtti.

Cumöhurbaşkanı Erdoğan ve Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed

ERDOĞAN ŞUBATTA BAE'YE GİDECEK

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed, 24 Kasım 2021'de Ankara'yı ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan'ın da şubat ayında BAE'yi ziyaret edeceğini açıklamıştı.

KAYNAK: FİNANCİAL TİMES
YORUMLAR 78
  • Nurhayat Çelik 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya üzerindeki konumumuz nereden nereye geldi Gece gündüz çalışan bir dönem ortak akılla mücadele eden güçlü bir iktidara sahibiz ne kadar bastır salar ne kadar içimizi karıştırmaya çalışsalar Bu millet gelişmeyi ve yükselmeyi hak ediyor
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Araplar yatırım yapmayacak olan işletmeyi ucuza alacaklar keşke milletimiz de anlasa bunu ama zor
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Arablar uyanik ve bazisi hain, bos yere cagirmazlar.....artik bakacaz görecegiz
    Cevapla
  • Kare Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Dostunu yakın tut, düşmanını daha yakın.... Sayın Erdoğan çıktığı yolda ne yaptığını ilk günden beri biliyordu ve geri adım atmadı. Bugün ülkemizdeki suni krizler, zamlar, enflasyon, para deger kayıpları vb hepsinde bae parmağı da vardı. Belkide gerçekten pişmandır ve samimi yaklaşımdır. Oyle olmasa bile biz daima hazırız.
    Cevapla
  • Gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok Medet yok ummak. . Ne saçma düşünce. ABD Başkanı önce Kudüs e sonra Mekke'ye niye gider. Para mı istiyor araplardan. .mantık olarak aplardan aldığı dolar karşılığı silah satıyor. . Bizim samankafalar devlet yonetmekten anlamaz ama herseye karşılar. . Ne işimiz var orda burda. Diye ahkam kesen yurt ta sulh dünyada uyu der..
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Dün bizim Kazaklara atıp tutanlar bugün Araplara atıp tutma görevi almış anlaşılan.Türkiye yerinde dursun kelepçeyi takin bir yere kımıldamasın kimseyi görmesin peşindeler galiba.Bati ülkeleri Türkiyeyi Ab ye almamak için bin dereden su getirdi yıllarca ,Ne yapalım yani aynı inanca sahip Araplarla Aynı ırka mensup Türk devletleriyle isbirliği kurmayada mi hakkı yok.Türkiye batinin kölemen devleti mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt