Filistinli kadın 85 yaşında üniversiteden mezun oldu

Filistinli Cihad Butto 85 yaşında üniversiteden mezun olarak okumanın yaşı olmadığını, yıllar sonra ve yine benzer zor koşullar altında okuyarak azimli olmanın önemini anımsattı.

Filistinli kadın 85 yaşında üniversiteden mezun oldu
Filistinli kadın 85 yaşında üniversiteden mezun oldu
GİRİŞ 16.01.2022 16:30 GÜNCELLEME 16.01.2022 16:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistinli Cihad Butto, 1936'da Batı Şeria'nın Nablus kentinde, ‘Filistin'e Yahudi göçüne son verilmesini’ talep eden bir Filistin direnişi esnasında doğdu. Butto’ya ailesi Arapça “Cihad” yani düşmana karşı mücadele etmek veya savaşmak anlamlarına gelen ismi verdi.

1948’de annesinin hastalığı ile göç politikaları nedeniyle eğitimine ara veren ancak çalışma ve öğrenme tutkusunu sona erdirmeyen kadın, 74 yıl sonra üniversiteden mezun oldu. Arapça, İngilizce ve İbranice dil kurslarının yanı sıra matematik ve din eğitimleri alan Butto, yedi çocuk annesi olarak 81 yaşında öğrenimine başladığı üniversiteden geçtiğimiz günlerde 85 yaşında mezun oldu.

Filistinli Cihad Butto 85 yaşında üniversiteden mezun olarak diplomasını aldı. Çocukluğundan itibaren okuma sevgisi taşıdığını belirten Butto, “Çocuklarım bana dizüstü bilgisayar aldı ve Zoom üzerinden derslere katılıp ödevlerimi yaptım. Sınavlarımı geçtim.” dedi.

1948’de Filistin göçü sırasında okuldan ayrılmak zorunda kalan 85 yaşındaki Butto, 2018’de Kfar Bara İslam Çalışmaları Merkezi’ne girerek üniversite eğitimine başlamıştı. “İslami Şeriat” diploması almaya hak kazanan Butto, kep takarak mezuniyet pozu verdi.

Yerel bir web sitesine verdiği röportajda da Cihad, İslami geleneklere ve kurallara olan sevgisi ve bağlılığı nedeniyle İslami Şeriat okumayı seçtiğini söyledi.

Filistinli kadın ayrıca, "Geceler boyunca çok çalıştım" dedi. 85 yaşındaki yeni üniversite mezunu Butto, "Çalıştığım şeyleri çevremdeki insanlara öğreteceğim. İlmi sadece kendime saklarsam ne faydası var, başkalarına da öğretmek istiyorum ki onlar da faydalansın" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HAKSÖZ HABER
YORUMLAR 1
  • Yorgun Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yaştan sonra kime faydası olacak acaba.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi