Japonya, Rusya toprakları üzerinde egemenlik iddiasında bulundu

Japonya Dışişleri Bakanı, Tokyo'nun Pasifik Okyanusu'ndaki güney Kuril Adaları'nın Japonya'ya ait olduğu iddiasından vazgeçmeyeceğini ve anlaşmazlığı çözmek için Moskova ile bir anlaşmaya varmak istediğini söyledi.

Japonya, Rusya toprakları üzerinde egemenlik iddiasında bulundu
Japonya, Rusya toprakları üzerinde egemenlik iddiasında bulundu
GİRİŞ 19.01.2022 10:51 GÜNCELLEME 19.01.2022 10:51

Bir basın toplantısında konuşan Yoşimasa Hayaşi, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un, Sovyetler Birliği Kuril Adaları'nın kontrolünü ele geçirdiğinde Tokyo'nun İkinci Dünya Savaşı'nın sonuçlarını tanımayı reddettiği yönündeki iddialarına yanıt verdi.

Hayashi , "Egemenliğimiz dört Kuzey Ada'ya kadar uzanıyor. Toprak sorunu çözüldükten sonra bir barış anlaşması imzalama arzusu olan temel konumumuz temelinde kalıcı müzakerelere devam etmek niyetindeyiz” dedi.

ADA ÜZERİNDE HAK İDDİASI

Kuzey Adaları, Japonya'nın Kuril zincirinin altındaki dört adaya verdiği isim. Iturup, Kunashir, Shikotan ve Habomai adlı kara kütlelerinin tümü, İkinci Dünya Savaşı'ndan önce Japonya'nın bir parçasıydı.

Çatışma sona erdikten sonra, Sovyetler Birliği ve Japonya bir barış anlaşması imzalamadı ve egemenlikleri konusundaki anlaşmazlık, ana anlaşmazlık noktası oldu.

Bütün ada zinciri o zamandan beri Moskova'nın elinde.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım