Elon Musk'tan dikkat çeken nüfus uyarısı: Bu sözlerim önemli!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, dünya genelinde düşen doğum oranlarıyla ilgili dikkat çekerek "Dünya için yeterli insan yoksa, Mars için kesinlikle yeterli olmayacaktır" dedi.

Elon Musk'tan dikkat çeken nüfus uyarısı: Bu sözlerim önemli!
Elon Musk'tan dikkat çeken nüfus uyarısı: Bu sözlerim önemli!
GİRİŞ 21.01.2022 21:10 GÜNCELLEME 21.01.2022 21:21
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Sosyal medyadan bazı tweet'ler atan ünlü iş insanı Elon Musk, doğum oranlarındaki düşüşle ilgili haberleri takipçileriyle paylaştı. NPR'de yayınlanan "ABD doğum oranları 2020'de yüzde 4 düştü" başlıklı haberin yanı sıra BBC'nin "Doğurganlık oranı: Doğum oranlarında küresel çöküş" haberini de paylaşan Musk bir sonraki tweet'inde ise yorum yaparak "Nüfusun düşüşü hakkında çok daha fazla endişelenmeliyiz" diye yazdı.

"MARS İÇİN DE YETERLİ OLMAYACAK"

Mars'a koloni yapma planları olduğu bilinen Musk, "Dünya için yeterli insan yoksa, Mars için kesinlikle yeterli olmayacaktır" dedi.

Elon Musk'tan gençlere 5 altın tavsiyeElon Musk'tan gençlere 5 altın tavsiye

Elon Musk uygarlığa karşı en büyük tehdidi açıkladıElon Musk uygarlığa karşı en büyük tehdidi açıkladı

Elon Musk, geçen sene Aralık ayında bu konuya bir kez daha değinmişti. Musk dünyada "yeterli insan" olmadığını ve bunun insan medeniyetini tehdit edebileceğini söylemişti.

Altı çocuk babası olan Elon Musk, Wall Street Journal etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Uygarlık için en büyük risklerden birinin düşük doğum oranı ve hızla azalan doğum oranı olduğunu düşünüyorum" dedi. Musk, "Bilim insanları da dahil olmak üzere pek çok insan dünyada zaten çok fazla insan olduğunu ve nüfusun kontrolden çıktığını düşünüyor ama durum tam tersi, lütfen sayılara bakın eğer insanların daha fazla çocuğu olmazsa, medeniyet çökecek, sözlerime dikkat edin” diye eklemişti.

YORUMLAR 27
  • Revah Fatima 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah planları en iyi yapandır .Deccaliyet elinizde, başınızda patlayacak
    Cevapla
  • Mmmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir elon bir bill gates noluyo yauu bu dünyanın nüfuzuyla oynamak artırıb azaltmak sizin işinizmi bee. Allah dilediyinde artırır dilediyinde sizlerle birlikde kökünden mahv eder dünyanı doyuracak kadar paranız var daha ne isdiyorsunuz acaba bu doymazlık niye yeter yaa hakketten yeter artık bu kadarda Allahın işine karışılmaz
    Cevapla
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hahahaaa
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya nüfusu 1960 yılında 3 milyar, şu an 7 milyar. 60 yılda 2 katına çıkmış nüfus. Napcan daha fazla insanı? Takvime göre 1960 yılda 3 milyar olabilen nüfus 60 yılda 4 milyar kişi artmış. Çılgın gibi bir artış bu. Çok çılgınca. Aşırı çılgın.
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Uzay sanki babasının tapulu malı böyle fütursuzca kullanamamalı bu hakkı kim veriyor bu dengesize..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık