İngiltere'nin suya düşen F-35'i aylar sonra bulundu

Geçtiğimiz aylarda İngiliz uçak gemisi HMS Queen Elizabeth'ten kalkışı sırasında rampadan düşerek sulara çakılan F-35 savaş uçağının enkazı, aylar sonra bulundu.

GİRİŞ 23.01.2022 18:47 GÜNCELLEME 23.01.2022 18:47
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İngiltere Kraliyet Donanması'na bağlı HMS Queen Elizabeth gemisi, geçtiğimiz aylarda skandal bir F-35 kazasına sahne olmuştu. Kalkışı esnasında uçak gemisinin rampasından düşen savaş uçağının enkazı, olayın üzerinden geçen iki ayın ardından gizli bir operasyon ile çıkartıldı.

GİZLİ OPERASYON İLE ÇIKARTILDI

Mısır açıklarındaki tatbikatı sırasında düşen uçağın enkazının bulunma çalışmaları gizlilik ile sürdürülüyordu. Kazanın üstünden iki ayı aşkın süre geçti, sudan çıkarılan 130 milyon dolarlık enkazın ilk fotoğrafları yayınlandı. Denizin bin 600 metre derinliğinde bulunan uçağın enkazının bulunması için ABD ve İtalyan donanmalarının da İngiltere'ye destek verdiği belirtildi.

İş birliği ile çıkartılan enkaza ait ilk fotoğraf İngiliz basını tarafından servis edilirken, uçağın kullanılmaz hale geldiği görüntüde açıkça görülüyor.

İngiltere'ye ait düşen F-35'in, Akdeniz'den çıkartılan enkazının ilk görüntüsü.

RUM DENİZALTI TEHLİKESİ

F-35'in bulunabilmesi için adeta zamanla yarışan İngiltere, İtalya ve ABD donanmaları, bölgedeki olası bir Rusya tehdidine karşı büyük çaba sarf etti. Dünyanın en pahalı uçakları arasında gösterilen F-35'in bulunması için zamana karşı bir yarış verildi, Rus denizaltılarının Akdeniz'de görüldüğü yönünde bilgiler dolaştı.

İngiliz donanması, müttefiki ABD'den bin 600 metre derinlikteki uçağın Akdeniz'in dibinden yüzeye çıkarılabilmesi için yardım istedi. İngiliz medyası, F-35'in düştükten bir ay sonra bulunduğunu ve gizli bir operasyonla deniz yüzeyine çıkarıldığını bildiriyor. ABD, İngiliz ve İtalyan donanmasının birlikte gerçekleştirdiği gizli operasyonun ardından gövdesi net şekilde görülen F-35'in enkazı Akdeniz'deki bir deniz üssüne götürüldü.

DÜŞÜŞ GÖRÜNTÜLERİ SIZDIRILMIŞTI

HMS Queen Elizabeth'ten çekilen bir görüntünün internete sızmış, böylece dünya F-35'in nasıl düştüğünü görmüştü. Kayıtta, F-35'in kalkışa doğru ilerlediği görülüyordu. Jet uçak gemisinin kıyısına geldiğinde ise bir patlama gerçekleşti. Atlama rampasından düşen uçak Akdeniz'in sularına gömülürken, pilotun fırlatma koltuğuyla kendisini kurtardığı kayda geçti.

BBC, video kaydında uçağın hız kazanmak yerine rampaya doğru yavaşladığına ve denize doğru devrildiğine dikkat çekmişti. BBC, ayrıca sosyal medyada yayınlanan görüntünün geminin güvenlik kamerasından alındığını aktarmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 28
  • Efsane 2 yıl önce Şikayet Et
    Bulunduğu da yalan olsa gerek holiwood sahnesi bence ucak hala orda ruslari bekliyor
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım devamını bolca versin inşaallah
    Cevapla
  • rami abi 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye risk almamalı. Taraf olmamalıdır.
    Cevapla
  • katibb 2 yıl önce Şikayet Et
    kırk yamalı lastiğe döndü.. pilot ölümüne daha sebep olabilecek bir çok sıkıntıları olduğunu kendileri de biliyor..
    Cevapla
  • Büyüteç 2 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerde büyüyen güçler,bir uçağın enkazını bile birbirlerinden yardım alarak aylar sonra çıkartabiliyor.Belki de en iyi yaptıkları iş kendi reklamlarını iyi yapmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı