Putin, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin selamına "aleykümselam" ile karşılık verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin selamına "aleykümselam" diyerek karşılık verdiği anlar paylaşıldı

GİRİŞ 23.01.2022 18:04 GÜNCELLEME 23.01.2022 18:51
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin selamına “aleykümselam” diyerek cevap verdiği görüntüleri paylaşıldı.

"ALEYKÜMSELAM" CEVABINI VERDİ

Rusya devlet televizyonu Rossiya-1 kanalında yayınlanan "Moskova.Kremlin.Putin" ismindeki programda Putin’in geçen hafta Reisi ile Kremlin Sarayı’ndaki görüşmesinden detaylara yer verildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Reisi bir araya gelmişti.

Reisi’nin görüşme yapılacak salona girişinde "selamünaleyküm" şeklinde selam verdiği Putin'in "aleykümselam" demesi dikkat çekti. Putin, daha sonra, "Bu arada Kovidle normal bir şekilde yaşamak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Daha sonra her iki liderin karşılıklı olarak "Sizi gördüğüme memnun oldum" ifadelerinin ardından, tokalaşmadan salondaki uzun masadaki yerlerini alıp görüşmelere başladığı görüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    İran yani Pers yani Sasani imparatorluğu, Hz Ömer onların imparatorluklarını yıktığı için İran aslında İslam düşmandır. Hz Ömer'i şehit eden mecusi persli İranlılar tarafından kahraman olarak görülür. Ebu lü'lü el-feyruz. Kabrini iranlilar ziyaret eder. Siyonist İsrail İranın en yakın dostudur. Hükümdar Nabukadnazara karşı persler israiloğullarına yardım etmiştir. Ha Osmanlı'da Bayezid döneminde Yahudileri kurtarmış, Selaniğe yerleştirmiş, heyhat Osmanlı'nın yıkılış hikayesi de Selanikten başlamıştır, ayrı hikaye. İran her zaman ikili oynamıştır. Ahmedinejad , afganistan ve Irak'a Abd yi biz getirdik diyor zaten. İran müslümanlar için iyi hiçbir şey yapmamıştır
    Cevapla
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    bebek katili putin ne anlar selamdan
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Gayrimüslim 'e Allah'ın selamı olan Selamünaleyküm denmez, o sana derse ve Aleyküm de sadece.
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey cahil Acem, Müslüman olmayana aleykümselam denir i.
    Cevapla
  • 007 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyayla ve İran'la özellikle rusyayla ilişkileri bozmamak lazım.u
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi