Yunanistan'ı korku dağları sardı: Erdoğan 6 ay içinde...

Yunanistan'ın en önemli gazetelerinden Kathimerini'de yayımlanan bir haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek 6 ay içinde gerilimi artıracağı yorumu yapıldı. Haberde, Yunan diasporasının İsrail gibi lobi yapması istendi.

GİRİŞ 24.01.2022 10:06 GÜNCELLEME 24.01.2022 13:40
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın en önemli, en çok okunan gazetelerinden Kathimerini'nin yayın yönetmeni Alexis Papachelas, son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimi ve ilişkileri mercek altına aldı.

Doğu Akdeniz, şu anda Türkiye ile Yunanistan'ın en büyük çatışma alanı durumda

"6 AY İÇİNDE GERİLİM ARTACAK"

Gazetenin İngilizce edisyonunda yayınlanan makalede, "Türkiye ile zorlu ve öngörülemez bir faza girdik. Batılı diplomatlar ve analistler, Yunanistan'ın endişesini paylaşıyor ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek 6 ay içinde Yunanistan veya Kıbrıs Rum Yönetimi ile gerilimi dramatik bir şekilde artıracağını öngörüyor" yorumu yapıldı.

Miçotakis ve Erdoğan, NATO zirvesinde görüşmüştü

YUNAN DİASPORASINA "LOBİ YAPIN" ÇAĞRISI

Papachelas, Batılı hükümetlerin Ankara'ya yaklaşımının da Doğu Akdeniz'deki gerilimi tırmandırabileceğini ve bu hükümetlerin bunun farkında olmadığını yazarken, Yunan diasporasına da lobi yapma konusunda çağrıda bulundu.

Atina, Batı Trakya Türklerine baskı politikası uyguluyor

"İSRAİL'İ ÖRNEK ALIN" ÇIKIŞI

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın bu süreçte iyi görev yaptığı aktaran Papachelas, Yunan lobisinin İsrail lobisinden örnek alması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 54
  • Şeref 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın silah alsınlar ekonomileri batıyor batsın, silahı kullanacak adam lazım
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Eşek adasına kadar teslim edildi son yıllarda
    Cevapla
  • ismailbey 2 yıl önce Şikayet Et
    hacıvat karagöz atışmasıyla ülke yönetenler sonunda milletin kucağına düşer şaklaban olur sizin de sonunuz bu....korkunularınız eceliniz aynı olacak
    Cevapla
  • Horazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz hdp nin kucagina oturdunuz alisiksiniz
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye gerilimi artirsin ki gene ne seytanlik düsünüyor bizans deniz mili ni mi artiracak yoksa dogalgaza mi yerlesecek yunan adalara silah yerlestirerek lozan anlasmasini bozdu ne geriliminden bahsediyorsun su an arada bir baris anlasmasi yok
    Cevapla
  • özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan li yorgo seni yorgan yapar toprağa gomerim .türk ün gücünü sınamayin yedi düvelınizi ders verme zamanı geliyor.söz konusu vatansa her şeyimiz le yediden yetmişe tum gücümüzle hazırız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu