NATO'dan Doğu Avrupa'ya savaş uçakları ve gemileri gönderme kararı

NATO'nun resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre Birlik; Doğu Avrupa'daki askeri gücünü artırmak için bölgeye daha fazla savaş uçağı ve savaş gemileri gönderme kararı aldı.

GİRİŞ 24.01.2022 14:17 GÜNCELLEME 24.01.2022 14:18
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Amerikan basınının lokomotif gazetelerinden New York Times bugün, ABD Başkanı Joe Biden'ın Doğu Avrupa planlarına dair bir haber yayımlamış ve "Biden Doğu Avrupa'ya binlerce asker, çok sayıda savaş gemisi ve uçağı gönderebilir" iddiasında bulunmuştu.

ABD basını Biden'ın Doğu Avrupa planını sızdırdıABD basını Biden'ın Doğu Avrupa planını sızdırdı

SAVAŞ UÇAKLARI VE GEMİLERİ GÖNDERME KARARI

İddialar gündeme bomba gibi düşerken, NATO'dan son dakika açıklaması geldi.

NATO'nun resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre Birlik; Doğu Avrupa'daki askeri gücünü artırmak için bölgeye daha fazla savaş uçağı ve savaş gemileri gönderme kararı aldı.

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, "Müttefikler, Doğu Avrupa'daki NATO kuvvetlerine ek olarak gemiler ve savaş uçakları gönderiyor. Bu durum, Rusya'nın Ukrayna çevresine askeri yığınağına devam ederken, müttefiklerin caydırıcılığını ve savunmasını güçlendiriyor" denildi.

NATO'nun resmi sitesinden yapılan açıklama

HANGİ ÜLKE NE KADAR SAVAŞ UÇAĞI YA DA SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERECEK?

NATO'nun açıklamasına göre; Danimarka Baltık Denizi'ne 1 fırkateyn, NATO'nun bölgedeki uzun süredir devam eden hava polisliği misyonunu desteklemek için Litvanya'ya 4 F-16 savaş uçağı yerleştirecek. İspanya, NATO deniz kuvvetlerine destek için savaş gemileri gönderecek ve Bulgaristan'a savaş uçağı konuşlandıracak. Fransa, NATO komutası altında Romanya'ya asker gönderecek. Hollanda, NATO'nun bölgedeki hava polisliği faaliyetlerini desteklemek için Nisan ayından itibaren Bulgaristan'a 2 F-35 savaş uçağı yerleştirecek.

Açıklamada ayrıca, ABD'nin de İttifak'ın doğusundaki askeri varlığını artırmayı düşündüğünü açıkça belirttiği kaydedildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

"MÜTTEFİKLERİMİZİ KORUMAK İÇİN TÜM ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ"

Yapılacak askeri yığınak ile ilgili olartak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de şunları söyledi:

"Müttefiklerin NATO'ya ek kuvvetler göndermesini memnuniyetle karşılıyorum. NATO, İttifak'ın doğu kısmını güçlendirmek de dahil olmak üzere tüm müttefikleri korumak ve savunmak için gerekli tüm önlemleri almaya devam edecektir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 53
  • Nail 2 yıl önce Şikayet Et
    Abi biz hiç bulasmayalim sonunda ihale Türkiyeye kalacak oturup seyredelim Ukrayna nato üyesi değil oldki üyesi yine karismayalim o NATO yıllarca pkk karşı kılını kipirdatmadi tam aksine destek oldu hala oluyorlar bırakın ne halleri varsa görsünler abd taaa aaa nerde olan Türkiyeye olur Rusya dibimizde
    Cevapla
  • Gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato hangi muttefikini koruyor ki. Ukrayna Nato üyesi bile değil. . Suriye'de Türkiye bir savaşa girdi NATO denilen sirket nerde idi. Neden sessiz kaldı biz Nato üyesi degilmiyiz. İstediler ki Rusya ile savasalim ve Nato olarak sessiz kalalim. . Şimdi neler yapıyor Nato pisligi. NATO'ya değil uçak kuş bile vermemek gerek. Ve Suriye meselesini Patriot meselesini hatırlatmak gerek 2 yüzlü avrupa ya ve abd ye. NATO bitti diyen bir de macron da vardı. Hepsi uçtu uçtu kuş oldu.
    Cevapla
  • Maraşlı Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Ekber NATO uyeleri için cehennemde ayrı bir bölüm açarsa sasmamali. İslam alemine ve dünyaya bu kadar zulm eden bu kadar sömüren bu kadar zorbalık eden bu kadar ölüm getiren, bu kadar sapkınlık getiren başka bir örgüt gelmemiştir. Firavun bunların yanında masum kalır. Ve biz onların bir parçası olarak duruyoruz bu benim gücüme gidiyor. İnşallah kendimizi bu zillet topllugundan bir an önce kurtarır ve bağımsız olarak eski şerefli aziz gunlerimize döneriz. Şehitlerimizin ruhunu acıtıyordur bulunduğumuz durum. Biliyorum ki büyüklerimiz de bunun farkında ve gereken için çabalıyorlardir. Allah yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Emekli Komutan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende burda Türkiye çok tedbirli olmalı NATO Türkiye den asker savaş gemisi uçak isterse Türkiye tarafsız kalmalı ve karışmamalı bu zamana kadar NATO dan hiç bir destek görmediğimiz gibi düşmanlarınıza hep yardım etmiştir NATO ve ABD …! Yunan köpeği pusuda yatıyor bir boşluk gördüğünde saldırır ve biz hiçbirşey yapamayız Yunan’ın arkasında Avrupa ve ABD var O YÜZDEN TÜRKİYE KESİNLİKLE TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMALI Rusya ve Avrupa’nın ABD nin oyununa gelmemeli SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ
    Cevapla
  • cimri 2 yıl önce Şikayet Et
    abd paralı askerlerin pkk yı gönderin savaşsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?