Hırvatistan'dan NATO'ya Rusya mesajı: Savaş çıkarsa askerlerimizi geri çekeriz

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, Ukrayna ile Rusya arasında olası bir çatışma çıkması durumunda, Hırvat ordusunun tüm üyelerini NATO'dan geri çekeceğini söyledi.

GİRİŞ 26.01.2022 06:10 GÜNCELLEME 27.01.2022 05:52
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, başkent Zagreb'de "Kras" isimli fabrika ziyareti sırasında kendisine yöneltilen "Ukrayna ile Rusya arasında bir savaş çıkarsa Hırvatistan'ın rolü ne olur?" sorusuna verdi.

"ORDUMUZU SAVAŞA SOKMAYIZ"

Milanovic, "Bu durumun gerçek bir suçlusu yok ancak kimin zarar göreceği çok net bir şekilde ortada. Bu nedenle Hırvatistan ve Hırvat ordusu böyle bir savaşa katılmayacak" dedi.

Zoran Milanovic'in fabrika ziyaretinden

"ASKERLERİMİZİ GERİ ÇEKERİZ"

NATO'nun "bölgeye ilave Hırvat askeri takviyesi talebinin" duyulduğunu hatırlatan Milanovic, "Ben Hırvat ordusunun başkomutanıyım. Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmanın alevlenmesi durumunda, Hırvat ordusunun tüm üyelerini geri çekeceğiz. Bölgede Hırvat ordusuna ait bir askerin bulunmasını istemem" diye konuştu.

"KARARIMIZ BIDEN'A BAĞLI"

Alacağı bu kararın Ukrayna veya Rusya ile bir ilgisinin olmadığını belirten Milanovic, "Kararımız tamamen Joe Biden yönetiminin ve Amerika iç politikasının dinamiklerine bağlıdır" şeklinde konuştu.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic

"RUSYA'YI DA UKRAYNA'YI DA KORUMANIN YOLU BULUNMALI"

Uluslararası güvenlikle ilgili meselelerde bir tutarsızlık ve tehlikeli bir davranış gördüğünü dile getiren Milanovic, "Bu olayların tümü Moskova lobisinde yaşanıyor. Rusya'nın güvenlik çıkarlarını dikkate alacak bir düzenleme bulunmalı. Ukrayna'yı ve Ukrayna ekonomisini korumanın yolları muhakkak mevcuttur" ifadelerini kullandı.

"UKAYNA'NIN NATO'DA YERİ YOK"

Ukrayna'nın NATO'da yerinin olmadığını belirten Milanovic, "Yanukovic yönetiminin devrilmesinin ardından sekiz yıl geçti. Ukrayna ekonomik olarak ilerleme gösteremiyor. Avrupa Birliği'nden de hiçbir yardım alamıyor. Ülke en geri kalmış ülkeler arasına girdi" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 79
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede tüm askerini geri cekmeli bu türkiyenin savasi degil baris icin arabulucu oluna bilir fakat sorun abd den geliyor abd isterse savas olmaz abd savas istiyor maalesef rusyada ukrainede türkiye nin mütefiki onlarin savasmasi türkiyeye zarar verir nato ya güven olmaz bu bölgede savas istemiyoruz ukraine nato ya alinabilir ama nato rusya sinirlarina yakin bölgede asker konuslandirmamali rusyayi tehdit etmemeli köseye itmemeli
    Cevapla
  • Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa yusuf yusuf diyor
    Cevapla
  • ismail ese 2 yıl önce Şikayet Et
    hz yakup peygamber oğlu yusufu kardeşleri ile gönderdi kıskanç kardeşler onu kuyuya attı.sonra hz yusuf u kurt yedi dediler.bunun üzerine yakup peygamber yusuf yusuf diye yıllarca ağladı bir nebzede olsa gözleri köreldi.Geriye bşz ümmete hz yakup ile dalgamı geçmek kaldı.yusuf yusuf edersin gibi dalga amaçlı kullandığınız cümle buradan geliyo yazıklar olsun anlamını bilmediğiniz cümleleri kullandığınız için
    Cevapla
  • Mhç 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye arabuluculuk yapsın amerikanın oyununa gelmesin havlayan köpek amerika sonra geri durur biz içerde kalırız rusyayla aramızı karıştırıyo yemişim natoyu natonun bize havlamalarını unutmadık akıllı olalım
    Cevapla
  • Tuğlu... 2 yıl önce Şikayet Et
    Olası savaş ta Türkiye de askerini çekmeli...
    Cevapla
  • SERKAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'nın Natoda yeri yok diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!