ABD'den tepki çeken Sedef Kabaş açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklanan Sedef Kabaş'ın sözlerinin ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

GİRİŞ 25.01.2022 08:06 GÜNCELLEME 25.01.2022 09:48
Bu Habere 313 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ''Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasından dolayı üzgünüz. İfade özgürlüğü evrenseldir ve bazıları tarafından tartışmalı ya da rahatsız edici olduğu düşünülen sözleri içerse de ifade özgürlüğünün korunması demokrasileri güçlendirir.'' denildi.

Açıklamada ayrıca ''Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasından dolayı üzgünüz. İfade özgürlüğü evrenseldir ve bazıları tarafından tartışmalı ya da rahatsız edici olduğu düşünülen sözleri içerse de ifade özgürlüğünün korunması demokrasileri güçlendirir.'' ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1'deki "Demokrasi Arenası" programında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten tutuklamıştı.

YORUMLAR 313
  • 1234 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti Istikbali aleyhinde calıştığı sabit olan; Artık ve devşirmelerine artık dur deme zamanı gelmedi mi.? En guzel şehirlerde besle, büyüt, en güzel imkanlaŕla okul ve egitim imkani ver, en güzel işe sahip olsun. Ekmegi ni yedigi, suyunu ictiği ülkeye ihanet etsin..? Bir söz var" Gavurun ekmegini yiyen, Gavurun kılicinı sallar " Bu tür ihanet icinde bulunanlarin Türkiye Cumhuriyeti Hüviyet Kartları nı alınmalı. Bu Karti Taşımaya layık değiller ve bu Asil Turk Milleti ne en kötü hainliğı yapmaya devam ederler.
    Cevapla
  • KAMİL 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ABD denen haddini bilmez zalim ve hırsız ülkeyi yöneten hadsizler bizim iç işlerimize karışacaklarına, 80 koli belgeyle iadesini talep ettiğimiz Fetö köpeğini teslim etsin! Yetmez parasını ödediğimiz F35'leri teslim etsin!
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür ABD de demokrasi varmikide sağa sola havluyo iyi demokrasilerin batsın adama kufret demokrasi küfretmek mi
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Amerika bizim Hukukumuza neden karışıyor. Muhalefet neden işimize karışmayın demesi gerekmez mi?
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Amerika bizim Hukukumuza neden karışıyor. Muhalefet neden işimize karışmayın demesi gerekmez mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı